Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Tartelette met wintergroente
RECEPT
Tartelette met wintergroente
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 4 personen

Voor het deeg

  • Blindbakbonen of peulvruchten ongekookt
  • 200 g bloem
  • 100 g roomboter koud en in kleine stukjes gesneden
  • 1 ei
  • snufje zout
  • taartvormpjes (Tartelette)
  • 1 tl koud water

Voor de vulling

  • 500 g pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 vanille stokje
  • 3 wortels, paars oranje en geel
  • 1 beschuitje
  • 1 tl limoenrasp
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 g comté kaas, geraspt
  • 200 a 300 g winterpostelein of een andere sla soort
Recept wildstoofRecept wildstoof

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de koude boter, snufje zout en kneed er een kruimeldeeg van. Voeg één ei en 1 tl water toe en kneed het deeg tot een bal. Doe het deeg in folie en leg een half uur in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht, en verdeel het deeg in met boter ingevette Tartelette vormpjes. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Vul de taartjes met bodempje blindbakbonen en bak de taartjes voor 10 minuten in de oven. Daarna nog eens 10 minuten zonder de bonen of totdat het deeg bruin is. Laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in parten (met schil) en de wortels in stukken van c.a 5 cm. Leg dit samen met de gepelde knoflook en sjalotten in een stuk aluminiumfolie. Wrijf alles goed in met olijfolie en vouw dicht. Leg het pakketje op een bakplaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 45 minuten.
  • Haal de pompoen, sjalotten en knoflook uit de oven (laat de wortelen nog even nagaren in het pakketje en schraap het vruchtvlees van de pompoenschil. Pureer het pompoenvlees samen met de knoflook en sjalotjes tot een mooie gladde puree en maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Haal de wortel uit het pakketje en maak er met een kaasschaaf of een mesje dunne plakjes van.
  • Schep in ieder taartje wat van het verkruimelde beschuit en pompoenpuree. Zet de taartjes nog even onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Serveer met de winterpostelein aangemaakt met een simpele dressing van olie, citroensap, peper en zout.

“De rijpe volle smaak van dit gerecht past uitstekend bij een op hout gerijpte Italiaanse witte wijn. Het zoete van de pompoen sluit aan bij het lichte zoetje in de wijn. De comté geeft pit en brengt het mooi naar elkaar toe."


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Italiaanse witte wijn

Naar boven