Recept: gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 04-08-2020
Share
Recept gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa
Recept gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van zeebaarsfilet met kappertjes salsa? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 grote zeebaarsfilet met huid (vraag de visboer)
  • 1 venkelknol in 4 plakken van ca ½ cm plakken gesneden (houd de venkeltopjes apart)
  • 2 trostomaten (ontveld, zaadjes eruit en in blokjes gesneden)
  • 4 el kappertjes
  • 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 handje verse tijm
  • 6 el goede olijfolie
  • 1 el limoenrasp
  • 1 bakje waterkers
  • Peper en zout
Wijnbeurs | Zeebaarsfilet met kappertjes salsaWijnbeurs | Zeebaarsfilet met kappertjes salsa

Bereiding

Bak de venkel, knoflook en tijm in wat olijfolie totdat het beetgaar is.

Mix voor de salsa de rest van de olijfolie, kappertjes, limoenrasp en tomaat door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout.

Dep de stukjes zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier, kerf de huid van de filets licht in met een klein mesje.

Bak de vis in een hete pan met anti-aanbaklaag mooi bruin op de huidkant, voor ongeveer 3 à 4 minuten, draai het vuur uit keer de vis laat en nog 1 minuut in de pan liggen.

Serveer de vis met de huidkant naar boven samen met de venkel, salsa en de waterkers.

Maak alles nog op smaak met wat grove peper en zeezout en de venkeltopjes.

“Vis is een perfecte match bij een Franse witte wijn met een zachte en volle smaak en de fris, ziltige kappertjes salsa geeft het gerecht een bite.”