Recept: Beef Wellington

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 12-01-2021
Share
Recept: Beef Wellington
Recept: Beef Wellington

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van Beef Wellington? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.145 reviews

Ingrediënten - 4 personen

  • 500 gr ossenhaas
  • 150 gr kastanjechampignons in kleine blokjes gesneden
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 1 klont roomboter
  • Peper en zout
  • Bloem
Wijnbeurs Recept: Beef WellingtonWijnbeurs Recept: Beef Wellington

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Haal de ossenhaas een uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Leg het vlees op een plank en bestrooi het aan beide kanten goed met peper en zout.

Smelt de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin (2 minuten per kant). Neem het uit de pan en laat het even apart licht afkoelen.

Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ze ontdooien.

In dezelfde pan waar u het vlees in heeft gebraden, kunt u nu de vulling gaan maken: pers de knoflook uit boven de pan, voeg de uienringen toe en bak het glazig, voeg als laatste de champignonblokjes toe en bak dit mee totdat al het vocht verdwenen is en het mengsel mooi droog is.

Haal het mengsel uit de pan en laat het licht afkoelen.

Strooi eerst genoeg bloem op het werkblad, leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit met een deegroller totdat deze groot genoeg is om de hele ossenhaas met vulling te omvatten.

Smeer / wrijf de ossenhaas in met de mosterd.

Tip: leg de plak bladerdeeg eerst in de ovenschaal voordat u de champignons en vlees erin legt.

Spreid de helft champignon/uienmengsel over het bladerdeeg uit en leg het vlees erop. Bedek daarna het vlees ook weer met het de rest van het paddenstoelmengsel.

Bestrijk de randen van de beef wellington rondom met het geklutste ei. Vouw het bladerdeeg rondom de ossenhaas, zodat deze luchtdicht is. Knijp de randjes dan ook goed dicht. Het pakketje ligt nu in de ovenschaal met de naad naar beneden.

Bestrijk hem helemaal met het losgeklopte ei.

Bak de Beef Wellington tot het deeg goudbruin is geworden, dat is voor ongeveer 40 minuten: dan is het vlees medium.

Als het deeg te bruin wordt en het vlees nog niet klaar is, kunt u deze ook afdekken met aluminiumfolie.

Laat de Beef Wellington nog 10 minuten rusten voordat u hem gaat serveren.