Frankrijk, Champagne

Pol Guyot Tradition Champagne Brut

Deze Champagne Brut heeft alles in zich wat u van een klassieke Champagne mag verwachten: rijk van smaak met appel, brioche en toast. Voor elk feestelijk moment!

  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivensoort
    Pinot Meunier, Pinot Noir
  • herkomst
    Frankrijk, Champagne
Normale prijs 24,99 Speciale prijs 17,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Lekker bij gerookte vis of oesters

Fonkelend licht goudgeel met fijne mousse. Aantrekkelijke geur van citrus, appel, brioche en geroosterd brood. Opwekkend en breed van smaak met de structuur van Pinot Noir en het zachte fruit van Pinot Meunier. Mondvullend brede, opwekkende Champagne in klassieke stijl. 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir. 12,5% alc. Lekker als aperitief, bij oesters en gerookte vis. Nu van genieten tot 2023.
  • Oesters
  • Zalm
  • Gerookte vis
Specificaties
WijnsoortSchuimwijn
LandFrankrijk
DruivensoortPinot Meunier, Pinot Noir
RegioChampagne
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Alcoholgehalte12,5 %
ClassificatieAOC Champagne
Serveertemperatuur6-8 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3480200611089
Art.nr.29060
Reviews
Pol-Guyot-Tradition-Champagne-Brut
"Opwekkende Champagne in klassieke stijl"

Champagne is één van de beste mousserende wijnen ter wereld en komt uit de gelijknamige wijnstreek Champagne in het noorden van Frankrijk. Een mousserende wijn mag alleen de naam Champagne dragen als deze uit de streek afkomstig is. Hier profiteren de druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay van het relatief koele klimaat en de bodems vol kalk, klei en kiezels. Hierdoor wordt de warmte overdag goed opgeslagen, zodat de wijnstokken 's nachts niet bevriezen. 

Méthode traditionelle

De basis om mousserende wijn te maken is altijd het koolzuurgas dat kan ontsnappen tijdens het gistingsproces. Er zijn drie verschillende methodes, maar de méthode traditionelle is wel de bekendste om Champagne te maken. Hier vindt er een tweede gisting op fles plaats. De flessen worden zachtjes geschud en geleidelijk steeds rechterop gezet. Op die manier glijden de gistcellen naar de flessenhals. Daarna wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas ontsnapt en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. De laatste stap is de fles bijvullen met een mengsel van Champagne en rietsuiker. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven