• Paul-Louis-Martin-Champagne-Grand-Cru-Brut
Frankrijk, Champagne

Paul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut

Rijke Grand Cru Champagne, bekroond met een Commended award van International Wine Challenge. Afkomstig uit Grand Cru wijngaarden uit de gemeente Bouzy. Volromig van smaak met appel, grapefruit, brioche en verse hazelnoot.

  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivensoort
    Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
  • herkomst
    Frankrijk, Champagne
34,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Klassieke Grand Cru neus met citrus en perzik

"Blinkend lichtgoud met delicate mousse. Aantrekkelijke, klassieke Grand Cru neus met rijpe citrus, perzik, brioche en geroosterd eikenhout. Zacht bruisend, vitaal en volromig van smaak met rijpe appel, gele pompelmoes, brioche, vers gebrande hazelnoot en een prima frisheid. Rijke, klassieke Grand Cru Champagne. Afkomstig van Grand Cru wijngaarden in de gemeente Bouzy. 65% Pinot Noir, 35% Chardonnay. 12% alc."
  • Kabeljauw
  • Kreeft
  • Parmezaan
Specificaties
ProductnaamPaul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut
WijnsoortSchuimwijn
LandFrankrijk
DruivensoortChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
RegioChampagne
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Alcoholgehalte12.00
ClassificatieAOC Champagne
Serveertemperatuur7 °C
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer03292059901071
Art.nr.29032
awards
  • Paul-Louis-Martin-Champagne-Grand-Cru-Brut
Reviews
Paul-Louis-Martin-Champagne-Grand-Cru-Brut
"Rijke en klassieke Grand Cru Champagne"

Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. Deze wijn komt uit de regio Champagne in het noorden van Frankrijk met meer dan 33.000 hectare aan wijngaarden. Hier heerst een koel klimaat en zijn er veel kalkhoudende bodems. Hierdoor worden het water en de warmte goed gereguleerd. Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay zijn hier veelvoorkomende druiven om zeer kwalitatieve Champagne-wijnen te maken. De hoge zuurgraad en smaken van citrusfruit, biscuit en toast zijn kenmerkende smaken voor deze mousserende wijnen.  

Méthode traditionelle

Champagne wordt volgens de 'méthode traditionelle' gemaakt, waarbij er een tweede gisting op fles plaatsvindt. De flessen worden zacht geschud en steeds rechterop gezet. Hierdoor glijden de gistcellen naar de hals van de fles. Vervolgens wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas kan dan ontsnappen en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. Tot slot wordt de fles bijgevuld met een mengsel van Champagne en rietsuiker. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het rijke karakter van de wijn.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven