2020 | Italië | Puglia

Passore Rosso Appassimento

Waardering:
87% of 100
  • Passore Rosso Appassimento
Opslaan

Recent ontdekt op vakantie in Italië: deze rijke Appassimento met veel power én een satijnzacht karakter. Bekroond met 98/99 punten door Luca Maroni.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Primitivo, Negroamaro
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 8,99
U bespaart
53,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 3

Satijnzachte Appassimento

Diep donkerrood. Rijk bouquet van donker bosfruit en cassis met vanille en cacao. Breed, zwoel en krachtig van smaak vol zoete zwarte kersen, bosbes en rode pruimen. Met subtiel vanille en ceder en een satijnzachte, lange afdronk. Rijke appassimento uit excellent jaar. Gemaakt volgens de appassimento-methode van 100% ingedroogde Negroamaro- (60%) en Primitivo-druiven (40%). 15% alc. Nu heerlijk tot 2027. Lekker bij rijke pasta’s, gegrild vlees, Parmezaanse kaas, gevulde aubergine en ’s avonds op de bank.
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Aubergine
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Parmezaan
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNegroamaro, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte15 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008900003352
ArtikelnummerE106112
Awards
  • Passore Rosso Appassimento
Passore Rosso Appassimento
"Rijke Appassimento uit excellent jaar"

Puglia, gelegen in het zuidoosten van Italië, is een belangrijke wijnproducerende regio die bekend staat om haar robuuste, volle wijnen. De regio heeft een mediterraan klimaat met lange, hete zomers die ideaal zijn voor de rijping van druiven.

Appasimento

Appassimento is een traditionele Italiaanse wijntechniek waarbij druiven na de oogst worden gedroogd om hun suikers en smaken te concentreren. Het drogen van de druiven kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de gewenste zoetheid en concentratie. De wijn heeft vaak een intens fruitig, bijna rozijnachtig karakter, met een hoger alcoholgehalte. De methode Appasimento kan voor zowel rode als witte wijnen worden toegepast.

Cielo e Terra

Het wijnhuis Cielo e Terra is ontstaan in de Veneto-regio door de relatie tussen de Cielo-familie en de wijnmakers van Cantine dei Colli Berici. Het verhaal begon in 1908 toen de familie Cielo een kleine boerderij met een wijngaard kocht. Grootvader Pietro nam de onderneming met veel passie over.

In de jaren '60 richtten Giovanni, Renzo en Piergiorgio van de derde generatie een nieuw wijnhuis op, namelijk Cielo e Terra. Tegenwoordig wordt dit bedrijf geleid door Luca en Pierpaolo. Zij worden bijgestaan door de wijnproducenten van de Cantine dei Colli Berici.

Cielo e Terra was de koploper in de Italiaanse wijnindustrie door als eerste het Lean Organisatie model te introduceren. Dit model optimaliseert productieactiviteiten, sluit verspilling uit en erkent de waarde van het personeel.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Blauwe druivenBlauwe druiven
WIST JE DAT
De Romeinen ontdekten dat het drogen van de druiven vóór fermentatie resulteerde in een wijn met een hoger alcoholgehalte en rijkere smaken. De druiven voor deze Passorè zijn vier weken aan de wijnstok gedroogd. Hierdoor verliezen de druiven 30 tot 40 procent van hun vocht.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?