2019 | Italië | Toscane

Passo dei Caprioli Toscana Rosso

  • Passo dei Caprioli Toscana Rosso
Opslaan
Zachte, fruitige Rosso Toscana van met de hand geplukte druiven! De Sangiovese brengt levendig rood fruit, de Merlot zachtheid en harmonie. Saluti! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Merlot, Sangiovese
  • Herkomst
    Italië, Toscane
Normale prijs 14,99 Speciale prijs 9,99
Je bespaart
59,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Echte Toscaanse elegantie!

Intens robijnrood. Sappig, rond en boterzacht van smaak vol rode kersen, wilde bessen, rode pruimen en bramen met een fluweelzachte textuur en een lange afdronk. 70% Sangiovese Grosso (=Brunello) en 30% merlot. 13,5% vol. Nu heerlijk tot 2027.
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Belegen kaas
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Sangiovese
RegioToscane
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2019
Alcoholgehalte13.5 %
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8033908973017
ArtikelnummerE105049
Awards
  • Passo dei Caprioli Toscana Rosso
"Van de eigen wijngaarden op 500 meter hoogte"

Sangiovese is voor het eerst gevonden in 1590 onder de naam Sangiogheto. Hoewel er gedacht wordt dat de oorsprong van de Sangiovese in Toscane ligt, is bekend geworden uit onderzoek dat dit ras gedeeltelijk uit het zuiden van Italië komt. De Sangiovese is een kruising van Ciliegiolo en Calabrese di Montenuovo, een ras uit Calabrië.

Sangiovese smaak

De druif zorgt voor soepele, geurige en fruitige wijnen van hoge kwaliteit. Als de wijn wat jonger is, heeft het hogere zuren, veel fruit en redelijk wat tannine. Wanneer de wijnmaker beslist om de wijn op hout te laten rijpen geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en rokerigheid. Hierdoor kan het smaakprofiel van erg verschillen. Daarnaast is de druif heel goed geschikt voor blendwijnen.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen