2022 | Frankrijk | Rhône

(Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône

  • (Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône
  • (Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône
Opslaan
Een zachte, krachtige en soepele nummer 1 van de Rhônes met tjokvol rijp bosfruit. Biologisch en door het proefpanel bekroond met 18/20 punten! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Syrah, Grenache, Marselan
  • Herkomst
    Frankrijk, Rhône
12,99
77,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Parel onder de Rhoñes

Stevig purperrood/zwart. Stuivende geur van bramen en zoet bosfruit met een vleugje lavendel. Krachtig, levendig, zacht, soepel en fruitrijk van smaak met ladingen bramen en zwarte kersen. Goed geconcentreerd met body, grip en lengte. Verleidelijke Nr. 1 Rhône tjokvol rijp bosfruit. Van de nu al legendarische oogst 2022. Grenache, Syrah en Marselan. ‘Slechts’ 13,5% alc. Lekker bij gerechten met wild, biefstuk, licht pikante (vega)burger en gesauteerde wilde paddenstoelen. Nu heerlijk tot 2028.
  • Https& Biefstuk
  • Https& Hamburger
  • Https& Paddenstoelen
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandFrankrijk
DruivenrasGrenache, Marselan, Syrah
RegioRhône
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2022
Alcoholgehalte13.5 %
ClassificatieAOC Côtes du Rhône
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer3506707062619
ArtikelnummerE106199
Awards
  • (Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône
  • (Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône
(Organic) Rhonéa 'Légende des Toques' Côtes du Rhône
"Verleidelijke NR.1 Rhône tjokvol rijp bosfruit"
Biologische wijnen zijn te herkennen aan het keurmerk die toegewezen is. Bij deze wijnen wordt geen kunstmest en/of chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt. Vanaf de oogst van 2012 mocht ‘biologische wijn’ als term op het etiket verschijnen als de wijn uiteraard aan alle eisen voldoet. Biologische wijn mag alleen van biologisch geteelde druiven worden gemaakt. Omdat chemische bestrijdingsmiddelen niet mogen, gaat een wijnboer op zoek naar druivenrassen die goed bestand zijn tegen verschillende wijngaardziektes. Daarnaast zoekt hij percelen uit met een vruchtbare bodem. De bodem voorziet dan zelf in de nodige voedingsstoffen. Een wijnboer mag wel werken met kruidenpreparaten. In plaats van chemische bestrijding, worden schadelijke insecten aangepakt met hun natuurlijke vijanden.

Rhonéa

Opgericht in 1925 in Frankrijk, is Rhonéa qua omzet de vijfde Cave Coopérative van de Rhône. Slechts enkele andere gevestigde namen zoals M. Chapoutier en E. Guigal zijn nog nét iets groter. Rhonéa is de nummer één in zuidelijke 'Crus' en Cotes-du Rhône-Villages. Zo komt bijvoorbeeld 30% van alle Vacqueyras uit de kelders van Rhonéa. Er zijn bijna vierhonderd wijnboerenfamilies aangesloten, die allen profiteren van het ultramoderne digitale wijngaardbeheer en dagelijks worden ondersteund door een team van wijnmakers.

Het wijnhuis is in transitie naar 100% biologische wijnbouw. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt jaarlijks 115 ton glas uitgespaard dankzij lichtgewicht flessen en wordt er tot 15 miljoen liter water bespaard via slim hergebruik. Er wordt nog steeds handmatig geoogst – wat zeer uitzonderlijk is op deze schaalgrootte. Het wijngaardbeheer met satellietfotografie en state-of-the-art software aan de ene kant weerhoudt deze innoverende Cave er niet van om aan de andere kant te gaan voor traditionele, artisanale vinifi catie-methodes. Met als resultaat karaktervolle, fruitrijke Rhône wijnen met veel nuances en een goede balans.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Rhonéa wijngaardRhonéa wijngaard
OVER HET WIJNHUIS
Rhonéa is een heel modern wijnhuis. Zeg maar gerust: ultramodern. Hun geheim: wijngaardbeheer via satellieten, tot op de vierkante meter. Een aanpak die voor de meeste individuele wijnboeren natuurlijk onhaalbaar en onbetaalbaar is. Op deze manier is het voor het wijnhuis mogelijk om, zoals ze zelf zeggen, hun 2900 ha te managen als één enkele wijngaard terwijl ze op perceelniveau werken en oogsten.
WijngaardWijngaard
WIST JE DAT
Bijna elke wijn wordt wel geklaard en gefilterd voordat deze gebotteld wordt, want anders is de wijn troebel. Een veel gebruikt klaringsmiddel is eiwit en dat is natuurlijk een dierlijk product. Bij vegan wijnen wordt er dan gebruikt gemaakt van een natuurlijk product, zoals bentoniet. Dat is een kleisoort dat zich bindt aan alle vaste stofjes die nog in de wijn zitten. Hierna wordt de wijn gefilterd en blijft er heldere vegan wijn over.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?