(Organic) Bosio Passato Barbaresco
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- HerkomstItalië, Piemonte
Krachtig en tegelijk elegant
- Hert
- Gegrild vlees
- Parmezaan
Wijnsoort | Biologische Wijn, Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Nebbiolo |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2035 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8032793974420 |
Artikelnummer | K200086 |
Awards | |
'Family Estates' (in het Engels, dus) staat er op het etiket van de winnende Barbaresco. Een modern etiket dat op een 'receptuur' lijkt voor een traditionele Nebbiolo. Kenmerkend voor deze state-of-the-art winery, die traditie en innovatie combineert. Deze krachtige en tegelijk elegante Nebbiolo met kasjmir tannines, zoals een proefpanellid het omschreef, geeft precies aan waarom u als prijsbewuste Piemonte-liefhebber op dit moment ook Barbaresco in uw vizier moet nemen. Want de winnaar is van een zeldzaam hoog Piemonte-niveau, waar u nu al van kunt genieten (en hoe!).
Barbaresco vs Barolo
Barbaresco wordt beschouwd als een van de beste van Italië en kent een heel lange geschiedenis. De wijn ontving in 1980 de DOCG-status. Barbaresco wordt bijna nooit genoemd zonder ook de regio Barolo te noemen. Beiden behoren tot de beste regio’s van de Nebbiolodruif en waar Barolo streng en tanninnerijk kan zijn, kan Barbaresco een warmere en meer toegankelijke tegenhanger zijn. Tegenwoordig wordt het iets toegankelijkere karakter van Barbaresco vooral toegeschreven aan de grondsoort (hoog in kalk en mergel) die voor soepelere tannines zorgt. Barbaresco hoeft van de DOCG-wetgeving dan ook slechts minimaal 9 maanden op vat te rijpen, terwijl dat voor Barolo 18 maanden is.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD