• Onorio-Sangiovese
2016 | Italië

Onorio Sangiovese

Waardering:
71% of 100

Volromige klasse Sangiovese met de zoetkruidige weelde van Amarone en het malse truffeltje van Brunello. Ook terecht beloond met 93/100 Maroni punten! Lekker bij een kruidig stoofpotje.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië
8,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 9
Proefnotitie

Met weelde van Amarone en Barolo-truffel

Gloedvol diep warm donkerrood. Bedwelmend romig gekruid van geur vol zwarte kersen, bosbes, braambes en truffel-rondeur. Mondvullend breed en zacht van smaak met weer zoete bessen, kersen, cacao en zwoele Italiaanse specerijen. Volromige klasse Sangiovese met de zoetkruidige weelde van Amarone en het malse truffeltje van Brunello. En 93/100 punten van Luca Maroni. 100% Sangiovese. 13% alc. Nu prachtig op dronk. Oplegbaar tot 2022. Lekker bij Italiaanse charcuterie, kruidige stoofpotten en paddenstoelen risotto met vers geschaafde truffel.
Specificaties
Zuurtegraad5,8
Alcoholgehalte13.00
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
Serveertemperatuur16-18
ServeertipPaddenstoelen
Restsuikergehalte7,5
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2022
EAN-nummer8719418001173
Art.nr.613826
WijnsoortRode Wijn
SmaakprofielStevig, zacht & romig
DruivensoortSangiovese
LandItalië
Jaargang2016
ClassificatieIGT Umbria
awards
  • Onorio-Sangiovese
Reviews 9
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Klasse Sangiovese met 93/100 Maroni punten"

De Sangiovese druif is een Italiaanse rode druivensoort die vooral in de appellation‘ Chianti‘ bijzonder goed vertegenwoordigd is. Zo'n zeventig tot tachtig procent van de wijngaarden is met de Sangiovese druivenstok aangeplant. De druif heeft een verrassende geschiedenis. Hij‘ is ontstaan uit een kruising van de Ciliegiolo druif en de Calabrese di Montenuovo. De laatste is niet afkomstig uit Toscane, maar is ontstaan in de heuvels ten westen van Napels. Dit is zeer bijzonder, omdat er maar een klein aantal van deze ranken zijn die op deze vulkanische ondergrond hun oorsprong hebben.

De druif is bijzonder gevoelig voor klimatologische omstandigheden en terroir. Wat voor wijn er uiteindelijk ontstaat, is dus volledig daarvan afhankelijk. Sangiovese wijnen zijn soepel, geurig en fruitig en veelal van grote kwaliteit. De jonge wijnen hebben veel fruit, een hoge zuurgraad en redelijk wat tannines. Als de wijnmaker besluit om de wijn op hout te rijpen, geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse en rokerigheid. De Sangiovese is zeer geschikt voor assemblage-wijnen. Vooral door de combinatie met‘ Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo worden bijzonder goede wijnen geproduceerd.‘ Een typische Sangiovese wijn heeft een kruidige geur met tijm, bittere kersen, viooltjes en vers gesneden tomaten.‘ 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven