• Onorio-Sangiovese
2017 | Italië, Umbrië

Onorio Sangiovese

Waardering:
78% of 100

Volromige klasse 100% Sangiovese met de zoetkruidige weelde van Amarone en het malse truffeltje van Brunello. Ook terecht beloond met 96/100 Maroni punten! Lekker bij een kruidig stoofpotje.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië, Umbrië
Normale prijs 8,99 Speciale prijs 5,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 18
Proefnotitie

Met weelde van Amarone en Barolo truffel

Gloedvol diep warm donkerrood. Bedwelmend romig gekruid van geur vol zwarte kersen, bosbes, braambes en truffel molligheid. Mondvullend breed en zacht van smaak met weer zoete bessen, kersen, cacao en zwoele Italiaanse specerijen. Volromige klasse Sangiovese met de zoetkruidige weelde van Amarone en het malse truffeltje van Brunello. 96/100 punten van Luca Maroni. 100% Sangiovese. 13% alc. Lekker bij Italiaanse charcuterie, kruidige stoofpotten en paddenstoelen risotto met vers geschaafde truffel. Nu prachtig op dronk. Oplegbaar tot 2023.
  • Gestoofd vlees
  • Risotto al Funghi
  • Charcuterie
Specificaties
ProductnaamOnorio Sangiovese
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
RegioUmbrië
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2017
ClassificatieIGT Umbria
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418001173
Art.nr.613827
awards
  • Onorio-Sangiovese
Reviews 18
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Onorio-Sangiovese
"Klasse Sangiovese met 96/100 Maroni punten"

Sangiovese is een blauwe druif die in wijnland Italië onmisbaar is. Maar liefst 70 tot 80% van alle wijngaarden is aangeplant met de Sangiovese druif. Vooral in Toscane en Umbrië is de druif bijzonder goed vertegenwoordigd. Een klassieke Sangiovese bevat veel zuren, stevige tannines en de typerende kruidige aroma's met kersen en tijm. Een moderne stijl is te herkennen aan soepelere zuren met vanille aroma's.

Sangiovese

Maar ook het klimaat en terroir spelen een grote rol in het wijnmaakproces. Waar internationale druivenrassen als Chardonnay en Cabernet Sauvignon bijna overal ter wereld hun plek vinden, is Sangiovese erg gevoelig voor invloeden van het klimaat. Ook heeft natuurlijk de houtlagering veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Houtrijping zorgt voor rode Italiaanse wijnen met nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse rokerigheid. Hoewel 100% Sangiovese regelmatig voorkomt, laat de druif ook prachtige resultaten zien in een blend met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo.

Welk gerecht serveer je eigenlijk bij een Sangiovese wijn? Italiaanse gerechten! Denk aan lasagne, pasta, pizza. Liefhebbers van de Italiaanse kunnen hart ophalen dus!

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven