Onorio Sangiovese
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Umbria
Vol en zacht van smaak
- Gestoofd vlees
- Risotto al Funghi
- Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Umbria |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | IGT Umbria |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8009307073290 |
Artikelnummer | K200034 |
Awards | |
Sangiovese is een blauwe druif die in wijnland Italië onmisbaar is. Maar liefst 70 tot 80% van alle wijngaarden is aangeplant met Sangiovese. Vooral in Toscane en Umbrië is de druif bijzonder goed vertegenwoordigd. Een klassieke Italiaanse rode wijn van 100% Sangiovese bevat veel zuren, stevige tannines en de typerende kruidige aroma's met kersen en tijm. Een moderne stijl is te herkennen aan soepelere zuren met aroma's van vanille.
Sangiovese
Ook het klimaat en terroir spelen een grote rol in het wijnmaakproces. Waar internationale druivenrassen als Chardonnay en Cabernet Sauvignon bijna overal ter wereld hun plek vinden, is Sangiovese erg gevoelig voor invloeden van het klimaat. Ook heeft de houtlagering veel invloed op het uiteindelijke resultaat: dit zorgt voor rode Italiaanse wijnen met nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse rokerigheid. Hoewel een wijn van 100% Sangiovese regelmatig voorkomt, laat de druif ook prachtige resultaten zien in een blend met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD