Zo’n beetje de hoogst gewaardeerde Provence rosé op wijnbeurs.be, en dat al jarenlang. Laat een boel dure Cru Classé’s achter zich. Loepzuiver, knapperig en intens. Wow-wijn! Bekijk de proefnotitie(s)
Smaakprofiel
Bleek, strak & mineralig
Druivenras
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache
Herkomst
Frankrijk, Provence
Normale prijs:12,99Speciale prijs:9,99
Je bespaart
59,94(Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Even wat wijnjargon. Rozenbladroze beschrijft die betoverende kleur. Levendig, knapperig en krokant: omdat-ie zo verkwikkend fris is. En ziltig, dat is de subtiele, mineralige toets die via de wortels van de wijnranken in je glas is beland. Geur en smaak doen je denken aan framboos, aalbes en roze grapefruit. Watertandend. En láng van smaak. Wow! Wat een intense, loepzuivere Provence Rosé… Beter dan menig beroemde (en dure) Cru Classé! 13% alc. 50% Grenache, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Cinsault. ‘All-year-round’ rosé, maar natúúrlijk helemaal top bij zomerse salades zoals een klassieke niçoise of bij gegrilde tonijnsteak. Nu van genieten tot 2026.
De Provence is een idyllische omgeving met de glooiende lavendelvelden én ademt rosé. Meer dan de helft van alle wijngaarden zijn bestemd voor druiven om uiteindelijk rosé mee te maken. Uniek kunnen we wel zeggen. Maar Provence rosé is ook zeer gewild: de allerbeste droge rosés komen uit dit gebied. Ze worden gemaakt van blauwe druiven, zoals Grenache, Cabernet Sauvignon of Cinsault, en staan bekend om hun bleke kleur. Qua smaak zijn ze zeer elegant met impressies van rood fruit en gedroogde kruiden. Dit maakt ze ook een uitstekende begeleider van gegrilde vissoorten, salade niçoise en zeevruchten.
Provence rosé
Coteaux d'Aix en Provence, vernoemd naar de Franse stad, is één van de belangrijkste appellaties van de Provence. Rosé wijn beslaat hier ruim 50% van de totale wijnproductie. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten van ongeveer 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst en zo ook in 2022. Dit resulteerde in een verfijnde Franse rosé die beter smaakt dan menig Cru Classé de Provence.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN HET WIJNHUIS
"Numéro 20 staat voor een geurige verfijnde smaak en een uitstekende concentratie. We selecteerden de beste en hoogste terroirs (300 meter boven zeeniveau). De koude nachten en de hete dagen zorgen voor een uitstekende rijping van de druiven, waardoor we de frisse en fruitige tonen behouden. De bodems van klei en kalksteen geven de wijn zijn complexiteit."
WIJN & GERECHTEN
Hoewel deze Provence rosé ook heerlijk is om zonder gerecht van te genieten, is hij ook bij uitstek geschikt om te schenken bij een tonijnsteak. En ga je liever voor een frisse salade op een zonnige dag? Probeer dan eens de klassieke salade niçoise met daarin tonijn, eieren en boontjes.