Crelan - Monumentaal mooie Ribera del Duero
Monumentaal mooie Ribera del Duero
Vér onder de geldende marktwaarde
 1. Pico Cuadro 'Original' Ribera del Duero
  2016 | Spanje
  Pico Cuadro 'Original' Ribera del Duero
  Waardering:
  95% 100 0
  (8)

  Deze stevige Spanjaard is gemaakt van druiven van een 800 m hoog gelegen wijngaard met 65 jaar oude stokken. Een monumentaal mooie top Ribera uit een groot jaar met hoge punten van Parker en Peñin.

  Normale prijs 19,99 Speciale prijs 8,99
  flessen
  Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Liefhebbers van Spaanse topwijn opgelet. U kunt nu profiteren van een monumentaal mooie Ribera del Duero uit een groot jaar!

Onlangs proefden we samen met eigenaar Felipe Castrillo Martín zijn fantastische nieuwe 2016 Pico Cuadro ‘Original’ (zijn topwijn), die op het punt stond om uit de kelder te worden vrijgegeven. Over de kwaliteit van de wijn waren we het roerend eens. Die was subliem.

Terug in de eigen proefkamer werd de wijn herproefd tussen een aantal andere Ribera del Duero’s, om de euforie ter plekke te kunnen toetsen. De wijn veegde de vloer aan met de andere Ribera’s en behaalde maar liefst 18,5/20 punten! Waarmee deze 2016 Pico Cuadro, Original zich rangschikt tussen topjaren als 2010 en 2012.

Uw voordelen als Crelan cooperant

 • Slechts € 8,99 per fles i.p.v. € 19,90
 • Topjaar 2016
 • Gratis levering bij aankoop van 2 dozen (Actiecode: CRLN536)
 • 100% Proefgarantie: niet tevreden, geld terug

The Golden Mile

Felipe maakte in 2016 deze monumentaal mooie Ribera del Duero, Pico Cuadro, Original. Als buurman van het beroemde Dominio de Pingus, waarvan de 2016 ruim € 800 per fles kost, en het enkele minuten verderop gelegen Vega Sicilia (€ 340 per fles), behoort Pico Cuadro tot ‘The Golden Mile’ van Spanje. Op dit peperdure stukje land liggen de meest prestigieuze wijngaarden van Spanje.

Na een koude voorinweking (voor extra kleur en fruitmaterie), vindt de alcoholische gisting plaats, waarna de wijn nog 14 maanden lang in Franse eikenhouten vaten verder rijpt. Alleen de vaten die het mooist ontwikkeld zijn, worden gebruikt voor Pico Cuadro ‘Original’, de ‘Grand Vin’ van het domein.

‘Pico’ staat voor de fameuze berg naast het domein. ‘Cuadro’ geeft het vierkante raam van de winery weer, vanwaaruit de punt van de berg goed zichtbaar is. Op het etiket is dit subtiel verbeeld door een driehoek in een vierkant: Pico Cuadro.

Proefnotitie

Intens dik purperroodzwart. Gebalde, complexe geur met donkere vleeskersen, zwarte bessen, cassis, rokerig eikenhout, cacao en iets van Havana-sigaren. Stevig en krachtig van smaak vol donkere bosvruchten, cacao en cederhout met romige textuur en een uitstekende frisheid. Een mooie top-Ribera uit een groot jaar.

Gemaakt van 100% Tempranillo van een op 800 m hoog gelegen wijngaard met 65 jaar oude stokken. 14 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. 14,5% alc. Zeldzaam goed. Beoordeeld met 18,5/20 punten. Nu van genieten, houdbaar tot 2030. Decanteren de eerste jaren aanbevolen. Ja,

Naar boven