Italië | Veneto

Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry (375 ml)

  • Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry (375 ml)
Opslaan
Loepzuivere Prosecco van smaak met lentebloesem en citrus. Gebotteld op een half flesje door topproducent Cantina Montelliana. Heerlijk om mee te proosten! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Glera
  • Herkomst
    Italië, Veneto
10,99
32,97 (Per doos van 3)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews
  • Https& Rauwe vis
  • Https& Sushi
  • Https& Rauwe ham
WijnsoortSchuimwijn
LandItalië
DruivenrasGlera
RegioVeneto
SmaakprofielLicht, fris & strak
Serveertemperatuur6-8 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
EAN-nummer8719418053929
ArtikelnummerK200565
Awards
  • Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry (375 ml)
“Klasse Prosecco van topproducent”

In de jaren '50 was het voor wijnboeren soms lastig om te hun hoofd boven water te houden. Daarom besloot een groep vooruitstrevende boeren in 1957 samen te werken en richtten ze Cantina Montelliana op. Nu, vele jaren later, zijn er 400 wijnboeren actief in de historische en kunstzinnige heuvels van Asolo en Montello. De heuvels staan nu bekend om hun uitmuntende wijnen. Dit succes is te danken aan een mix van traditie, innovatie en het ideale terroir van het gebied.

Glera

Glera is het primaire druivenras als het gaat om de beroemde Italiaanse mousserende wijn, Prosseco. De Glera staat bekend om zijn frisse en fruitige aroma's. De druif produceert lichte en sprankelende wijnen met een levendige zuurgraad, ideaal voor aperitieven of lichte voorgerechten.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Montelliana Asolo Prosecco SuperioreMontelliana Asolo Prosecco Superiore
SPOTLIGHT
Prosecco is een mousserende wijn die elke gelegenheid een feestelijk tintje geeft. Prosecco wordt gemaakt in Noord-Italië in de regio Veneto. Hiervoor wordt de Glera druif gebruikt die vroeger bekend stond onder de naam Prosecco. Door de tankmethode verkrijgt de wijn zijn kenmerkende koolzuur. Een typische Prosecco is fruitig en fris met een hint van bloemen.
Montelliana Asolo Prosecco SuperioreMontelliana Asolo Prosecco Superiore
WIJN & GERECHTEN
Een Prosecco heeft niet perse een gerecht nodig om goed tot zijn recht te komen, want dit is een ideale wijn om te schenken als aperitief. Toch er iets bij eten? Denk dan aan voorgerechten, zoals sushi, rauwe ham of een garnalencocktail. Of natuurlijk bij alle andere soorten antipasti.