- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasGlera
- HerkomstItalië, Veneto
Met een partje sappige appel
-
Garnalen
-
Sushi
-
Rauwe ham
Wijnsoort | Schuimwijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Glera |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 11.00 |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418019710 |
Art.nr. | 616639 |
awards | |

In de jaren '50 was het nog zo niet eenvoudig om als wijnboer het hoofd boven water te houden. Daarom waren het aantal vooruitstrevende wijnboeren die in 1957 hun krachten bundelden en Cantina Montelliana oprichtten. Sindsdien zijn er inmiddels 400 lokale wijnboeren actief in de heuvels van Asolo en Montello, een gebied dat bekend is door zijn rijke geschiedenis, historie, kunst en natuurlijk fantastische wijnen. En dat dankzij een juiste combinatie van traditie en innovatie, én het klimaat en de kwaliteiten van het terroir.
Asolo Prosecco Superiore DOCG
Asolo Prosecco Superiore DOCG is een appellatie binnen de wijnregio Veneto en kenmerkt zich door zijn elegante, lichte en frisfruitige schuimwijnen die van 100% Glera zijn gemaakt. Deze druiven groeien in de heuvelachtige gemeentes van Montello en Colli Asolani. Afhankelijk van het specifieke terroir verkrijgt de Prosecco wijn aroma's van citrus, honing, rijpe appel en witte bloemen. Een zeer smaakvolle bubbel met een juiste balans tussen zuren en de aroma's. Een resultaat van een sterke connectie tussen de wijn en zijn afkomst én een blijk van uitstekende klimatologische omstandigheden.

Prosecco is een mousserende wijn die elke gelegenheid een feestelijk tintje geeft. Prosecco wordt gemaakt in Noord-Italië in de regio Veneto. Hiervoor wordt de Glera druif gebruikt die vroeger Prosecco heette. Door de tankmethode verkrijgt de wijn zijn kenmerkende koolzuur. Een typische Prosecco is fruitig en fris met een hint van bloemen.

Een Prosecco heeft niet per se een gerecht nodig om goed tot zijn recht te komen, want is de ideale wijn om te schenken als aperitief. Wilt u er toch een gerecht bij serveren? Denk dan aan kleine voorgerechten, zoals sushi, rauwe ham of een garnalencocktail.