• Monchiero-'Montanello'-Barolo
2014 | Italië, Piëmonte

Monchiero 'Montanello' Barolo

Zoals een goede Barolo hoort te smaken: een volle wijn vol aardse tonen van truffel, een stevige dosis tannine, ragfijne zuren en een vleugje cacao. Afkomstig één van de beste Barolo Crus. 18,5 punten!

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Nebbiolo
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
31,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Zacht en vol van smaak

Warm roodbruin. Breed uitwaaierend, volledig open van geur vol truffel, kirsch, tabak, ceder en vanille. Versmolten en rijk van smaak met dik kersenfruit, framboos, truffel, cacao en ceder. Zacht en vol met een indrukwekkende lengte. Erg lekkere Barolo Cru in rijpe, ronde stijl. Montanello is één van de beste Crus van Barolo deelgebied Castiglione Faletto. 100% Nebbiolo. 14% alc. 36 maanden gelagerd in eiken vaten. Lekker bij ossobuco, gestoofd rund met Barolo en Parmezaanse kaas. Nu al heerlijk tot 2029.
  • Ossobuco
  • Gestoofd vlees
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortNebbiolo
RegioPiëmonte
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2014
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieDOCG Barolo
Houtrijping36 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2029
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8026480224219
Art.nr.617924
awards
  • Monchiero-'Montanello'-Barolo
Reviews
Monchiero-'Montanello'-Barolo
"Erg lekkere Barolo Cru in rijpe en ronde stijl"

Amper veertig jaar geleden konden wijnboeren in Barolo enkel van dromen van het huidige succes van deze rode Italiaanse wijn. In de jaren '80 was de vraag naar soepele en snel drinkbare rode wijnen groot en vonden vooral de wijnen van andere blauwe druiven, zoals Barbera en Dolcetto, gretig aftrek. Handelaren en importeurs hadden weinig oog voor de bewaarwijnen van Nebbiolo en wijnhuizen gaven zelfs op grote schaal flessen Barolo wijn gratis weg voor promotiedoeleinden. Pas in de jaren '90 zijn de wijnen uit Barolo opnieuw ontdekt door de wijnpers en de rest is geschiedenis. In de afgelopen twintig jaar is de productie van Barolo meer dan verdubbeld. In het kielzog van Barolo is ook de vraag naar en productie van Barbaresco explosief toegenomen.

Barolo wijn

In het verleden was het gebruikelijk dat veel kleine wijnboeren in Barolo en Barbaresco de geoogste druiven of de druivenmost verkochten aan enkele grote wijnhuizen, maar door de sterk toegenomen populariteit en dito prijzen is het steeds lucratiever om zelf wijn te maken, te bottelen en te vermarkten. Alleen al in het wijnbouwgebied van Barolo, slechts 2.000 hectare groot, zijn momenteel ruim 1.000 wijnboeren actief, waarvan er circa 500 eigen wijn produceren. Daarnaast is het de trend om individuele percelen, al dan niet als Cru geclassificeerd, apart te vinifiëren en als 'Single Vineyard' wijn op de markt te brengen. Het ooit zo overzichtelijke Barolo brengt anno 2019 een duizelingwekkend aantal verschillende wijnen voort.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven