Monbellezio Cioccolata Appassimento
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia
- HerkomstItalië, Puglia
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Deels gerijpt op eikenhouten vaten
Diep donkerrood. Weelderig rijk en satijnzacht vol blauwe bessen, donkere pruimen, zwarte kersen, mokka, vanille en chocolade. Verleidelijk zachte ‘Cioccolata’ met ellenlange afdronk. Deels gerijpt in eikenhouten vaten. 30% Primitivo 20% Negroamaro, 30% Merlot, 20% Nero Di Troia. 14,5% alc. Lekker bij stoofpotjes, wildgerechten met cranberrysaus, of bij een toetje met chocola. Nu van genieten tot 2031.
-
Wild zwijn -
Gestoofd vlees -
Chocolade desserts
| Wijnsoort | Rode Wijn |
|---|---|
| Land | Italië |
| Druivenras | Merlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo |
| Regio | Puglia |
| Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
| Jaargang | 2024 |
| Alcoholgehalte | 14.5 % |
| Classificatie | IGT Puglia |
| Serveertemperatuur | 16-18 °C |
| Druiven | 30% Primitivo, 20% Negroamaro, 30% Merlot, 20% Nero Di Troia |
| Op dronk vanaf | Nu op dronk |
| Op dronk tot | 2031 |
| Allergenen | Sulfieten |
| Flesinhoud (in L) | 0.75 |
| Afsluiting | Kurk |
| Artikelnummer | K205932 |
| Ingrediënten | Click here |
| Awards | |
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken.
Appassimento
Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD





