2024 | Italië | Puglia

Monbellezio Cioccolata Appassimento

Waardering:
90% of 100
  • Monbellezio Cioccolata Appassimento
Opslaan
Onweerstaanbaar lekker: satijnzacht en rijk dankzij de Appassimento methode. Met een verleidelijke vleug chocolade en vanille! Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs: 12,99 Speciale prijs: 8,29
Je bespaart
49,74 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Bestel nu, wordt op 22-11 verwacht.
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis levering aan huis. Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 39

Deels gerijpt op eikenhouten vaten

Diep donkerrood. Weelderig rijk en satijnzacht vol blauwe bessen, donkere pruimen, zwarte kersen, mokka, vanille en chocolade. Verleidelijk zachte ‘Cioccolata’ met ellenlange afdronk. Deels gerijpt in eikenhouten vaten. 30% Primitivo 20% Negroamaro, 30% Merlot, 20% Nero Di Troia. 14,5% alc. Lekker bij stoofpotjes, wildgerechten met cranberrysaus, of bij een toetje met chocola. Nu van genieten tot 2031.

  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Chocolade desserts
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2024
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Druiven30% Primitivo, 20% Negroamaro, 30% Merlot, 20% Nero Di Troia
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2031
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
ArtikelnummerK205932
IngrediëntenClick here
Awards
  • Monbellezio Cioccolata Appassimento
"Verleidelijk zachte ‘Cioccolata’ met ellenlange afdronk"

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken.

Appassimento

Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles. 

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen