2023 | Italië | Puglia

Monbellezio Cioccolata Appassimento

Waardering:
93% of 100
  • Monbellezio Cioccolata Appassimento
Opslaan
Onweerstaanbaar lekker: satijnzacht en rijk dankzij de Appassimento methode. Met een verleidelijke vleug chocolade en vanille! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Primitivo, Negroamaro
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 13,99 Speciale prijs 8,29
Je bespaart
49,74 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 33

Deels gerijpt op eikenhouten vaten

Diep donkerrood. Weelderig rijk en satijnzacht vol blauwe bessen, donkere pruimen, zwarte kersen, mokka, vanille en chocolade. Verleidelijk zachte ‘Cioccolata’ met ellenlange afdronk. Deels gerijpt in eikenhouten vaten. 60% Negroamaro, 40% Primitivo. 14,5% alc. Lekker bij stoofpotjes, wildgerechten met cranberrysaus, of bij een toetje met chocola. Nu van genieten tot 2030.
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Chocolade desserts
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNegroamaro, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2023
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
ArtikelnummerK200864
Awards
  • Monbellezio Cioccolata Appassimento
"Verleidelijk zachte ‘Cioccolata’ met ellenlange afdronk"

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken.

Appassimento

Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles. 

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Monbellezio Cioccolata AppassimentoMonbellezio Cioccolata Appassimento
VAN HET WIJNHUIS
"Eerste klas terroir, zon en traditionele vaardigheden vormen de basis van deze exceptionele Appassimento. Cioccolata is gemaakt van de beste druiven uit Puglia. Een droomglas! Om nu van te genieten, maar zal met gratie rijpen en ook de komende jaren onafgebroken plezier bieden."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?