Monbellezio Cioccolata Appassimento
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak met een vleug chocolade en vanille.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia
- HerkomstItalië, Puglia
Een lange finale
-
Wild zwijn
-
Gestoofd vlees
-
Chocolade desserts
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Merlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8011510080750 |
Artikelnummer | E105249 |

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken.
Appassimento
Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

