2023 | Italië | Sicilië

Monbellezio 'Biondi' Grecanico

Waardering:
78% of 100
  • Monbellezio 'Biondi' Grecanico
Opslaan
Ook dit jaar was de zoektocht naar de lekkerste witte Monbellezio weer een succes in Sicilië. Knapperig, fris en fruitig. Precies zoals je ‘m wil. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Grecanico
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
11,49
68,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 9

Met een licht exotisch karakter

Maak kennis met een licht exotische schone van Sicilië. Deze Monbellezio 'Biondi' voelt zich thuis op elke borrel, als aperitief of bij lichte gerechten. Verfrissend van smaak vol perzik, gele grapefruit, ananas en een karaktervolle minerale finale. Grecanico is één van de succesdruiven op Sicilië en verwant aan de Garganega druif die wijnliefhebbers met name kennen van de beroemde Soave wijnen uit Veneto. 100% Grecanico. 12,5% alc. Lekker bij gebakken vis, salade caprese en vitello tonnato. Nu van genieten tot 2026.
  • Https& Vitello tonnato
  • Https& Gebakken vis
  • Https& Bladgroente
  • Https& Mozzarella
WijnsoortVeganistische wijn, Witte Wijn
LandItalië
DruivenrasGrecanico
RegioSicilië
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2023
Alcoholgehalte12.5 %
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingSchroefdop
ArtikelnummerK200771
Awards
  • Monbellezio 'Biondi' Grecanico
"Licht exotische frisdroge schone van Sicilië"

Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest.

Siciliaanse wijn

Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, heeft Sicilië dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd.

Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, de weinige neerslag én de aanwezigheid van de actieve vulkaan de Etna. Dit zorgt namelijk voor vulkanische en dus vruchtbare grond. Al met al is Siciliaanse wijn tegenwoordig fris, eigentijds en biedt waar voor je geld.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Wijngaarden SiciliëWijngaarden Sicilië
SPOTLIGHT
Sicilië kent vele internationale druivenrassen, maar ook veel lokale variëteiten. De Grecanico is daar één van. De druif is identiek aan de Garganega druif die in Soave is aangeplant. In Sicilië zorgt Grecanico voor frisse en sappige witte wijnen met pure aroma's.
KabeljauwKabeljauw
WIJN & GERECHTEN
Deze frisse witte wijn uit Sicilië is gemaakt voor bij alles wat uit de zee komt. Onze favoriet is gebakken kabeljauw met geroosterde groenten. Maar ook bij voorgerechten of lichte bijgerechten komt hij uitstekend tot zijn recht, zoals bij een salade caprese of vitello tonnato.