Monbellezio 'Biondi' Grecanico
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasGrecanico
- HerkomstItalië, Sicilië
Met een licht exotisch karakter
- Vitello tonnato
- Gebakken vis
- Bladgroente
- Mozzarella
Wijnsoort | Veganistische wijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Grecanico |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 12.5 % |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
Artikelnummer | K200771 |
Awards | |
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest.
Siciliaanse wijn
Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, heeft Sicilië dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd.
Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, de weinige neerslag én de aanwezigheid van de actieve vulkaan de Etna. Dit zorgt namelijk voor vulkanische en dus vruchtbare grond. Al met al is Siciliaanse wijn tegenwoordig fris, eigentijds en biedt waar voor je geld.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD