Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant. Bekroond met goud!
Dik purperrood/zwart met trage tranen aan het glas. Rijk van geur vol zoet donker fruit, cassis, vanille en cacao. Krachtig en weelderig van smaak met enorme complexiteit. Eindeloos lang. Vol kersen, zwarte bessen, mokka, ceder en vanille. Stevig gespierd, satijnzacht en romig. Sensationeel mooie krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Deels voor 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Susumaniello, 14,5% alc. Perfect bij pasta met rijke sauzen, geroosterd vlees en Parmezaanse kaas. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), op dronk tot 2030.
Susumaniello is één van de zeldzaamste en oudste druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Hij staat alleen nog aangeplant in de hak van Italië rond Salento in Puglia. Een paar jaar geleden nog een onbekende druif, nu ongekend populair. Deze winnende prestige cuvée van Massimo Firelli komt uit het hart van Salento en is afgevuld op één van de zwaarste prestige flessen die u ooit in handen had. Hij is inmiddels voor de vierde keer op rij middels een blinde proeverij verkozen tot de beste Susumaniello van het jaar.
Susumaniello
De naam Susumaniello is een verbastering van ‘Somarello’, wat ezel betekent. Vroeger waren ezels in de regio waar deze druif vandaan komt hét vervoermiddel voor de oogst van wijngaard naar gistkuip. Italiaanse rode wijn van de Susumaniello druif wordt vaak gekenmerkt door een diepe robijnrode kleur en aroma's van rode bessen en pruimen. Rijkere, meer geconcentreerde wijnen van de druif bevatten ook pittige, peperige aroma's en smaken van donkere chocolade.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN HET PROEFPANEL
"Ook al denk je na meer dan 40 jaar lang wijnproeven dat je alles wel een keer hebt gezien, toch werd ik eind 2016 verrast door een overrompelende smaaksensatie van een voor mij onbekende druif. Proefpanellid Tineke had een fles als dé trouvaille van haar wijnreis meegenomen. Op deze fles Susumaniello was ik meteen verliefd. En velen van u blijkbaar ook, want de wijn was niet aan te slépen en binnen een mum van tijd uitverkocht.
WIJN & GERECHTEN
"What grows together, goes together." Aldus een bekend gezegde dat vaak door chef-koks en wijnliefhebbers wordt gebruikt. Want meestal is het simpel: wijnen en gerechten uit dezelfde streek passen vaak uitstekend bij elkaar. In dit geval gaat deze Susumaniello perfect samen met rijke pasta's, Parmezaanse kaas of geroosterd vlees. Of ga voor de ultieme combinatie: pasta met entrecote en Parmezaan.