- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Barbera
- HerkomstItalië, Piemonte
Vol Italiaanse specerijen
-
Lamsgehakt
-
Pasta met Truffel
-
Risotto al Funghi
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Barbera |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2011 |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Classificatie | DOC Piemonte |
Houtrijping | 84 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8027874076230 |
Art.nr. | 617801 |
awards | |

Piemonte grenst aan de Alpen en de letterlijke vertaling van Piemonte is dan ook 'aan de voet van de bergen'. Het is één van de meest toonaangevende gebieden van wijnland Italië, mede door de grote wijnen als Barolo en Barbaresco. Maar er is nog veel meer te ontdekken, waaronder Monferrato: een streek die in het zuidoosten van Piemonte ligt. Samen met Langhe-Roero vormt het gebied het hart van Piemonte. Kenmerkend zijn de uitgestrekte heuvels met een lappendeken aan wijngaarden. In 2013 werd het wijngaardlandschap van Langhe-Roero en Monferrato zelfs aangemerkt als Werelderfgoed door Unesco.
Monferrato wijn
Waar in Piemonte de Barbera druif het meest is aangeplant, zijn in de DOC Monferrato naast Barbera o.a. ook de druivenrassen Bonarda, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Dolcetto, Freisa, Grignolino, Nebbiolo en Pinot Nero toegestaan. Dit biedt wijnmakers de mogelijkheid om verschillende wijnstijlen te maken, en vaak met succes. Waar deze 2011 Manieri Monferrato een uitstekend voorbeeld van is.

‘2011 was zo’n krachtig rijk jaar dat ik het aandurfde om de rode Italiaanse wijn extra lang in eiken vaten weg te leggen in de hoop er een soort ‘Riserva kwaliteit’ van te maken. Ook al duurde de rijping in totaal maar liefst 9 jaar, het resultaat is de moeite dik waard geweest," aldus de trotse producent die de verrassing lang verborgen hield.

Zoekt u naar een mooi gerecht bij uw Italiaanse wijn? Zoek dan naar ingrediënten die afkomstig zijn uit dezelfde regio. Zo staat Piemonte naast zijn wijnen ook bekend om de truffels. Helemaal in de herfst, oftewel hét truffelseizoen, wordt in bijna elk gerecht witte truffel gebruikt. Perfect om te verwerken in een risotto, pasta of vleesgerecht.