2017 | Italië, Piëmonte

Manieri Barbera d'Asti

De sappige rode kersen en de subtiele kruiden maken deze wijn tot een heerlijke Barbera. Bomvol rood fruit en bovendien fris van smaak met grip en body. Lekker bij pasta bolognese of steak.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Barbera
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
10,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met een subtiele kruidigheid

Vitaal warm rood/zwart met purperen gloed. True-to-type van geur met levendig rood kersenfruit, vlier en aardse Italiaanse kruiden. Fruitrijk en energiek van smaak vol sappige rode Barbera kersen en subtiele kruidigheid met grip, body en frisheid. Klassieke, levendige Barbera d’Asti vol sappig rood kersenfruit. 100% Barbera. 13,5% alc. Lekker bij lasagna bolognese, een sappige steak en Italiaanse worst. Nu van genieten tot 2024.
  • Biefstuk
  • Lasagne met tomatensaus
  • Charcuterie
Specificaties
ProductnaamManieri Barbera d'Asti
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortBarbera
RegioPiëmonte
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13.50
Jaargang2017
ClassificatieDOCG Barbera d'Asti
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8027874074311
Art.nr.614477
Reviews
Manieri-Barbera-d'Asti-
"Levendige Barbera d’Asti vol sappig rood kersenfruit"

De kwaliteit van de Barbera wijnen heeft in 1970 geleid tot het instellen van de beschermde herkomstbenamingen Barbera d'Asti DOC. Op basis van haar unieke en romige karakter en verfijnde kwaliteit is Barbera d'Asti in 2008 zelfs gepromoveerd tot DOCG, de hoogste Italiaanse kwaliteitsaanduiding. Mits met zorg en toewijding behandeld brengt Barbera net als de beroemde Nebbiolo uit Piëmonte authentieke en kwalitatief hoogwaardige rode Italiaanse wijn voort.

Barbera wijn

Naast Nebbiolo is Barbera de populairste blauwe druif in het noordelijke Piëmonte. Een Barbera wijn is te herkennen aan zijn frisse zuren en fruitrijke smaak met rood en zwart fruit, zoals kersen, bramen, bosvruchten en cassis. In vergelijking met Barolo of Barbaresco bevat Barbera d'Asti een stuk minder tannines en is daarom wat toegankelijker, omdat ze ook jong al goed te drinken zijn. Als Barbera op hout rijpt, wordt de rode Italiaanse wijn wat steviger en voller van smaak en ook komen er rijkere aroma's vrij van fruit, chocolade en tabak.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven