Kerstrecepten
Een culinaire Kerst met de Wijnbeurs
Met Kerst komen de mooiste en heerlijkste gerechten de keuken uit. Die gerechten verdienen de lekkerste wijnen. Welke wijn en waarom? Wij helpen je. Ontdek de mooiste combinaties en verras je gasten aan tafel met jouw wijn-spijs kennis.
Jouw cadeaus:
Bij 12 flessen: een Champagnestopper
Bij 18 flessen: Champagne-wijnglazen
Bij 24 flessen: een flesje Delahaie Champagne (375 ml)
*Maximaal 1 cadeau per klant. Niet geldig in combinatie met andere actiecodes. Actie geldig tot en met 25 december, zolang de voorraad strekt.
Voorgerechten

De weelderige Greco di Tufo vormt een perfect paar met de zalmtartaar. Het levendige karakter van de Nativ ‘Vico Storto’ is een geweldige match met de rijke smaak van de zalm. Neem bijvoorbeeld de zachte textuur van de wijn in combinatie met het ronde mondgevoel van de zalm en de crème fraîche. Het rijke fruit van de Greco ‘blust’ de scherpe mierikswortel af.


Serveer deze hartige tartelette met een glas Setzer ‘Golden’ Grüner Veltliner en je hebt vuurwerk. Het licht kruidige van de vinaigrette gaat geweldig samen met het witte pepertje dat zo kenmerkend is voor Grüner. Het knisperfrisse karakter van de wijn vormt een mooi contrast met de romige textuur van de kaas.
Hoofdgerechten


Het zoete fruit van de Nerello Mascalese paart goed met de licht zoete reerugfilet. Bij zowel rozemarijnjus als gebakken cantharellen is bijna elke rode wijn een ‘match made in heaven’ omdat hartige en aardse smaken als een smaakversterker werken voor de wijn. Je krijgt hierdoor een soort ‘1+1=3' effect! De rijke en fluwelige stijl van de wijn kan de romige rijkdom van de gratin goed aan.


Dit is een klassieke combinatie omdat zowel de vis als de wijn ziltig zijn. Het citrusfruit van de Chablis doet dienst als het ‘partje citroen’ bij de vis, wat alle smaken ‘optilt’. Het frisse zuur biedt tegenspel aan de romigheid van de beurre blanc. Een loepzuivere Chablis, rijk van smaak. Al harmonieus op zichzelf, maar met dit visgerecht een topcombinatie.
Nagerechten


PX-sherry is een bijna stroperige, volzoete, vloeibare ‘rozijnen-toffee-karamel-walnoot- honingnectar. Smaken die allemaal schitterend combineren met chocola waardoor je een soort 'dessert-symfonie' ervaart. Je kunt de PX ook gewoon over de chocolademousse schenken, en 'm zelfs doordrinken bij een kopje espresso!


Moscato d’Asti is een bruisende ‘smaakexplosie’ van friszoete perzik, nectarine, abrikoos en verse Muscatdruiven. Een ideale frisse afsluiter met een opwekkend karakter die je lekker ruim kunt schenken vanwege z'n lage alcohol van zo'n 5,5%. Perfect bij tarte tatin, cake, vers (exotisch) fruit en ijs. Ook heel geschikt voor een ouderwetse 'spoom’ met sorbetijs.
Actie geldig tot en met 25 december 2023.