Kerstcombi's met het Wijnbeurs proefpanel
Feestelijke kerstfavorieten van ons proefpanel!
Het proefpanel is dag in, dag uit op zoek naar de lekkerste wijnen voor jou. Of het nu gaat om een wijn bij die gezellige (kerst)borrel of een gastronomische wijn die past bij een uitgebreid diner. Alles draait uiteindelijk om genieten! Het proefpanel heeft per dinergang een aantal topwijnen uitgezocht waarmee jij je (kerst)diner compleet maakt.
Jouw cadeaus: bij 12 flessen: een Champagnestopper| bij 18 flessen: Champage-wijnglazen | bij 24 flessen: een flesje Delahaie Champage (375 ml)
*Maximaal 1 cadeau per klant. Niet geldig in combinatie met andere actiecodes. Actie geldig tot en met 25 december, zolang de voorraad strekt.
Voorgerecht


Tips van Franz
"Eén keer per jaar mocht pa van mam de keuken in: voor zijn fameuze 'Lobster Cocktail'. Dé voorgerechttraditie op eerste kerstdag. Na lang gekluts, gespetter en gemors, kwam hij trots terug met een grote bak lobbige, lichtroze saus. Proeven? 'Wauw, nog lekkerder dan vorig jaar, pap.'
Toen ik later voor het kerstdiner op mijn studentenhuis het voorgerecht kreeg toebedeeld, was de keuze snel gemaakt: lobster cocktail. Maar dan zónder lobster, want dat paste niet in ons studentenbudget. Ik verving de kreeften door goedkope Noorse garnalen en verstopte ze onder de super-saus van pa. Je raadt het al: ze hadden nog nooit zo'n lekkere 'lobster' gegeten!"
Hoofdgerecht


Tips van Jim
"Ik kreeg ooit een hele handige tip van een slagerij uit de Amsterdamse Watergraafsmeer voor het bereiden van braadstukken. In plaats van eerst aanbraden en dan afgaren in de oven is het veel handiger en lekkerder om het braadstuk eerst zo langzaam mogelijk te garen in de oven.
Het resultaat is een perfect rosé-gegaard braadstuk met een mooie bruine korst. Zodra het vlees gaar is, kun je het afbraden in de pan. Het handige hieraan is dat je dit last-minute kunt doen, terwijl je in de tussentijd je bijgerechten klaarmaakt."
Shared Dining


Tips van Heleen
"Ik ben enorm fan van shared dining. Het voelt toch wat 'losser' dan bij een meerdere gangen kerstdiner. Bij shared dining staat de tafel vol met verschillende gerechten. Iedereen pakt gewoon lekker wat hij of zij wil van tafel.
Laat iedereen een gerecht maken en meenemen. Bespreek wel wie wat maakt, voordat iedereen met garnalenspiesjes aan komt zetten. Of schrijf ingrediënten en/of type keukens op briefjes en doe ze in een bak. Dan kan iedereen grabbelen en blijft het een verrassing wie wat gaat maken."
Nagerecht


Tips van Frederik
"Tegen de tijd dat de kaas of het dessert in beeld komen, kan het handig zijn om even te peilen óf wijn dan nog wel gewenst is. Dat klinkt misschien gek, van een wijnliefhebber zoals ik. Maar je kunt soms ook eerst even overschakelen op koffie of thee...
Serveer je een prachtig (en soms machtig) dessert? Neem dan gerust wat tijd tussendoor om al het andere culinaire geweldig te laten zakken. Dan kun je later echt van het dessert genieten."
Actie geldig tot en met 25 december 2023.