Welke wijn, welk wild?
Elke wildsoort heeft een andere smaak. Hoewel stevig rood meestal goed
past, gaat rijker wit ook vaak heel goed bij wildgerechten. Welke wijn je
kiest, hangt af van het soort wild. En wat je met dat wild gaat doen: stoven,
smoren of braden? En wat voor een saus serveer je erbij?
*Niet geldig i.c.m. andere actiecodes of gratis producten. Actie geldig t.e.m. 21 oktober 2024.
Uitgelicht
Rijk rood uit Piemonte in fluweelzachte stijl. Vol geconcentreerd Barbera-fruit met een knipoog naar Amarone.
Goede wijn bij: eend (kan ook zoete sauzen aan), konijn en wild zwijn.
Chardonnay vol exotisch fruit en vanille.
Goede wijn bij: fazant (met spek), eendenborst met paddenstoelen en stoof van konijn.
De Best Buy van de Rhonevallei! Vol zwarte bessen, bramen, bosbes en garrigue.
Goede wijn bij: konijn, (wild) zwijn en parelhoen
Romige Siciliaan met fluwelen Cheval-Blanc finesse. Rijk en sappig van smaak vol rode kersen, donker bosfruit en vanille.
Goede wijn bij: (wild) zwijn, konijn en hert.
Rijke Gran Reserva vol zoete kersen en zwarte bessen met karamel en vanille.
Goede wijn bij: hertenbiefstuk, hazenpeper en gegrilde eend.
Heerlijk bourgondische Pinor Noir, sappig en lekker bessig vol aards rood fruit.
Goede wijn bij: ree, fazant, patrijs en parelhoen.
Hertenbiefstuk met blauwe bessensaus
De lichtzoute smaak van hertenbiefstuk doet het heel goed met de blauwe bessen in de saus. De marinade met gerijpte balsamico, rozemarijn en jeneverbessen geeft extra diepte en smaak aan zowel het vlees als de saus, en zorgt voor een mooi gekarameliseerd buitenkantje.