• Madai-Godello
2016 | Spanje

Madai Godello

Een krachtige Godello met 18 Wijnbeurs punten die zijn hoge concentratie dankt aan de 80 jaar oude wijnstokken. Voor extra rijkdom rijpte de witte wijn uit Bierzo bovendien 9 maanden op eigen gistcellen.
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivensoort
    Godello
  • herkomst
    Spanje
13,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Rijpte 9 maanden 'sur lie' voor extra rijkdom

"Blinkend lichtgoud. Aantrekkelijk stuivend van geur met rokerig citrusfruit, appeltjes, ziltigheid en een vleug krijt. Krachtig en expressief met knapperige appel, sappig citrusfruit, pruim en cassis. Met verfrissend fijne zuren, veel extract, vet en lengte. Top Godello van 80 jaar oude stokken. Rijpte 9 maanden in zijn eigen gistcellen (=sobre lias/sur lie) voor extra rijkdom. Slechts 6600 flessen geproduceerd. 100% Godello. 13% alc. Nu van genieten, oplegbaar tot 2020."
Specificaties
Alcoholgehalte13.00
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
Serveertemperatuur8 °C
Restsuikergehalte4,59
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2020
EAN-nummer8414606317844
Art.nr.622136
WijnsoortWitte Wijn
SmaakprofielIntens, rijk & complex
DruivensoortGodello
LandSpanje
Jaargang2016
ClassificatieDO Bierzo
awards
  • Madai-Godello
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
''18/20 Wijnbeurs punten met dank aan 80 jaar oude stokken''

Godello

In de wijngebieden Bierzo, Monterrei en Valdeorras (Galicia), allen in het noordwesten van Spanje, is Godello belangrijkste witte druif. Een rijzende ster in de wijnwereld als we Jancis Robinson en Decanter mogen geloven. Rond 1970 stond Godello op uitsterven, maar het druivenras werd gered dankzij de inspanningen van twee Spanjaarden die het Godello Revival project startten.

Godello wordt ook wel 'Spaanse Chardonnay' genoemd, te danken aan de veelzijdigheid van de druif. Afhankelijk van het lokale terroir kent Godello veel verschillende smaaknuances. De druif is geschikt voor het maken van cépagewijnen, maar ook voor blends met bijvoorbeeld Treixadura en Albariño. De wijnen zijn geschikt voor vergisting in houten vat en hebben een groot bewaarpotentieel. Veel interessante mogelijkheden dus! Van de beste Godello‘s mag je een grote intensiteit en concentratie verwachten met minerale tonen.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven