2018 | Italië, Sicilië

Lovelli Nero d'Avola

De Nero d'Avola druif is de trots van Sicilië en dat proeft u: een romige, zwoelkruidige en een zachte rode wijn vol rijk fruit en een vleugje Italiaanse specerijen. Een aanrader bij lasagne.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Nero d'Avola
  • herkomst
    Italië, Sicilië
7,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met mollige donkere kersen

Warmrood met donkere kern. Zachtgeurend bouquet van mollige donkere kersen met een vleugje Italiaanse kruiden. Soepel, sappig en zacht van smaak. Vol romig fruit met een toefje specerijen en het rijke karakter van het uitstekende jaar 2018. 100% Nero d’Avola. 13% alc. Nu genieten tot 2023. Heerlijk bij lasagne, pasta bolognese, geroosterd vlees en Parmezaanze kaas.
  • Gegrild vlees
  • Pasta Bolognese
  • Lasagne met tomatensaus
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortNero d'Avola
RegioSicilië
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.00
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8719418005607
Art.nr.613728
Reviews
Lovelli-Nero-d'Avola
“Romige, zwoelkruidige Lovelli vol rijk fruit”

Nero d'Avola is een inheemse druif op het zonnige eiland Sicilië en daar ook meteen de bekendste rode druif. Hij is vernoemd naar de gelijknamige stad Avola in het oosten van Sicilië en bovendien betekent Nero in het Italiaans 'zwart'. Nero d'Avola brengt heerlijke Italiaanse rode wijnen voort volop fruit en met een lichte kruidigheid. Daarbij zijn er twee stijlen te onderscheiden. De eerste is een soepele en sappige variant met rood fruit en zonder houtrijping die het beste jong kan worden gedronken, zoals deze Lovelli Nero d'Avola. De tweede stijl kent meer zuren en aroma's van zwart fruit en chocolade en die je door de houtlagering juist langer kunt bewaren. 

Nero d'Avola wijn

Vroeger was Nero d'Avola nog nauwelijks een begrip en werd hij alleen in blends verwerkt voor een diepere kleur van de wijn. Maar nu worden er juist vooral 100% Nero d'Avola wijnen gemaakt. En dat is te danken aan het warme klimaat in Sicilië. Nero d'Avola is overigens perfect om te combineren met geroosterd vlees en Italiaanse gerechten.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven