2022 | Italië | Lombardia
LeBollè Millesimato Pinot Nero Spumante Extra Brut
Een verfrissende, fruitige bubbel uit het Italiaanse Lombardije met mooie zuren en een pompolmoesbittertje in de afdronk. Doet verlangen naar een tweede slok! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasPinot Noir
- HerkomstItalië, Lombardia
Normale prijs 12,99 Speciale prijs 9,99
U bespaart
59,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie
Onbekende parel
Blinkend licht witgeel. Aantrekkelijk van geur met citrus, aalbesjes, witte bloesem en een vleugje toast. Verfrissend, feestelijk bruisend en goed geconcentreerd van smaak vol knapperig wit fruit, aalbesjes en citrus. Met wat grip op de tong en een opwekkende afdronk die doet verlangen naar een tweede slok. Uitstekende frisdroge Spumante die menig Champagne het nakijken geeft. (voor een fractie van de prijs). 100% Pinot Noir. 12% alc. Nu heerlijk tot 2026. Heerlijk als aperitief, ook uitstekend bij (gerookte) vis, paëlla, bouillabaisse en pizza bianca.
-
Gerookte vis
-
Paëlla
-
Pizza
Specificaties
Wijnsoort | Schuimwijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Pinot Noir |
Regio | Lombardia |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | Oltrepo_Pavese_DOC |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8021230000624 |
Artikelnummer | K200088 |
Reviews 1

"Uitstekende frisdroge Spumante die menig Champagne het nakijken geeft"
Schuimwijnen zijn zoveel meer dan een aperitiefbubbel. De verschillende stijlen kunnen makkelijk een volledige feestmaaltijd begeleiden, tot en met kaas of dessert. Probeer zeker ook eens buiten de feestdagen om, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een ontspannen weekend, een zogenaamde hoog-laagpairing met een champagne die lang ‘sur lattes’ gelegen heeft. Tijdens deze periode zorgt het contact tussen gistcellen en champagne voor die typische champagnekenmerken in smaak en mondgevoel.
Oltrepò Pavese
De bekendste wijn van Lombardije komt uit Oltrepò Pavese. Oltre-pò staat voor 'aan de overkant van de Po'. Pavese slaat op de provincie Pavia, waar deze wijnstreek te vinden is. De klei en kalk heuvels van het gebied produceren meer wijn dan dat andere wijnstreken doen in Lombardije. Door de vele verschillende druivenrassen zijn er ook erg veel verschillende wijntypen gemaakt, van een rode bijna sprankelende wijn tot een volle, houtgerijpte rode wijn.SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen


SPOTLIGHT
"Ik hou van bubbels in het glas. Minder dan tien procent van
alle wijnen ter wereld zijn mousserende wijnen, maar je vindt ze in
veel soorten, kleuren en maten. Dat vind ik er zo leuk aan," vertelt Kristel Balcaen -
wijnschrijver en
Champagneambassadeur
in België. We zijn blij dat Kristel ons geholpen heeft deze heerlijke Spumante te selecteren voor ons assortiment!


OVER HET PROCES
Wanneer blauwe druiven worden geplukt is het vluchtvlees van de druif meestal helder of wit. De kleur van de wijn wordt voornamelijk bepaald door de schillen van de druif. Bij het maken van deze mousserende wijn worden de druiven direct na de oogst geperst en de schillen snel van het sap gescheiden om te voorkomen dat er een rode kleur ontstaat.