2015 | Italië, Veneto

Le Tobele Amarone della Valpolicella

Dit is een knap staaltje vakwerk: krachtige en zalvend zachte Amarone van de topoogst 2015 volop geconcentreerd fruit met krenten, mokka en toast. Heerlijk bij Parmezaanse kaas en gegrild vlees.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • herkomst
    Italië, Veneto
26,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Majestueus: alles perfect in balans

Stevig donker rood/zwart met diepe kern. Complex en rijk van geur met donker bosfruit als zoete zwarte en rode kers, zwoele Italiaanse kruiden, chocolade, leer en luxe vleug mokka. Majestueus breed, krachtig en zalvend zacht van smaak. Complex en geconcentreerd dik fruit met krenten, mokka en mooi geïntegreerd getoast eiken. Alles goed in balans met de juiste frisheid voor 'verteerbaarheid' in de lange finale. Uitstekende Amarone voor een zeer scherpe prijs. 8 maanden gelagerd in eiken vaten. 40% Corvina, 35% Corvinone, 25% Rondinella. 15% alc. Lekker bij gegrild vlees, pasta met wild zwijn, truffel en Parmezaan, kruidige ovenschotels. Nu van genieten tot 2027.
  • Gegrild vlees
  • Pasta met Truffel
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2015
Alcoholgehalte15.00
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Houtrijping8 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418008752
Art.nr.611555
Reviews
Le-Tobele-Amarone-della-Valpolicella-
“Uitstekende Amarone van de topoogst 2015”

Amarone della Valpolicella is een imposante rode Italiaanse wijn uit Veneto met diepte en rijkdom die wordt gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella en soms van Molinara. Andere druivenrassen zijn in beperkte percentages toegestaan. Om hierop toe te zien, heeft Amarone ook de beschermde en prestigieuze herkomstbenaming DOCG. De druiven worden met de hand geplukt op het moment dat ze hun maximale rijpheid hebben bereikt. Vervolgens drogen ze drie tot vier maanden in grote schuren. Doordat het vocht uit de druiven verdampt, verliezen de druiven wel zo'n dertig tot veertig procent van hun volume. Dit beroemde proces wordt ook wel Appassimento genoemd. 

Amarone

Het gevolg is dat de druiven uiterst geconcentreerd zijn en veel suikers bevatten. Hierdoor is de rode wijn ongelooflijk geconcentreerd van smaak met veel body en aroma's van gedroogde kersen, vijgen en chocolade. Deze Amarone wijn behoeft even geduld om hem open te maken na de botteling, maar dan heeft u ook een prachtwijn in handen. Bovendien kunt u Amarone gerust tien tot vijftien jaar bewaren, zonder dat de geconcentreerde smaken verloren gaan.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven