Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept lam in kruidenkorst

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van lam in kruidenkorst? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

  • 8 lamskoteletten
  • 100 gram vloeibare boter
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 sneetjes wit brood of paneermeel
  • zout en peper

Aardappelgratin

  • 750 gram aardappelen
  • 0,5 liter kookroom
  • 40 gram vloeibare boter
  • 0,5 liter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijn

Groenten

  • Gegrilde groenten naar keus, bijvoorbeeld paprika, asperge en courgette

Bereiding

  • Verwarm de oven voor 220 °C.
  • Schil en was de aardappelen, en snijd ze in schijfjes.
  • Schik ze dakpansgewijs op een ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi met wat knoflook en rozemarijn.
  • Voeg de melk en de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de oven voor 1 uur.
  • Snijd de korsten van het brood en hak het kruim en de kruiden fijn.
  • Meng het kruim, de kruiden en de boter samen in een keukenmachine met peper en zout.
  • Snijd de groenten en meng met wat peper, zout en olie.
  • Rooster de groenten in 20-25 min gaar.
  • Kruid de koteletten met peper en zout.
  • Bak ze bruin in een braadplan met de vloeibare boter.
  • Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het brood-kruidenmengsel.
  • Laat ze 8 minuten op 220 °C bakken in de oven.
  • Serveer alles op de borden en smullen maar!

Meer wijn & spijs inspiratie?

Wijn & spijs inspiratieWijn & spijs inspiratie
Naar boven