(Paas)recept: lamskoteletten in kruidenkorst

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 20-03-2018
Share
Paasrecept lam in kruidenkorst
Paasrecept lam in kruidenkorst

Lamsvlees is geknipt voor wijnen die Cabernet Sauvignon of Grenache/Garnacha gedomineerd zijn. In dit recept gaan we voor lamskoteletten met een heerlijk kruidenkorstje en gegrilde groenten en een aardappelgratin om het geheel af te maken.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.148 reviews

Ingrediënten - 4 personen

  • 8 lamskoteletten
  • 100 gram vloeibare boter
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 sneetjes wit brood of paneermeel
  • Zout en peper
  • Gegrilde groenten naar keus, zoals paprika, asperge en courgette.

Aardappelgratin

  • 750 gram aardappelen
  • 0,5 liter kookroom
  • 40 gram vloeibare boter
  • 0,5 liter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijn
Recept lam in kruidenkorstRecept lam in kruidenkorst

Bereiding

Verwarm de oven voor 220 °C. Schil en was de aardappelen, en snijd ze in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat knoflook en rozemarijn. Voeg de melk en de room toe en breng op smaak met peper en zout. Zet in de oven voor 1 uur.

Snijd de korsten van het brood en hak het kruim en de kruiden fijn. Meng het kruim, de kruiden en de boter samen in een keukenmachine met peper en zout.
 
Snijd de groenten en meng met wat peper, zout en olie. Rooster de groenten in 20-25 min gaar. Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze bruin in een braadplan met de vloeibare boter. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het brood-kruidenmengsel. Laat ze 8 minuten op 220 °C bakken in de oven. Serveer alles op de borden en smullen maar!