- SmaakprofielLicht, soepel & fruitig
- DruivenrasGamay
- HerkomstFrankrijk, Beaujolais
Zeer levendig met een uitstekende frisheid
-
Lamshaas
-
Kip
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Gamay |
Regio | Beaujolais |
Smaakprofiel | Licht, soepel & fruitig |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | AOC Beaujolais |
Serveertemperatuur | 13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3436730061993 |
Art.nr. | 240079 |
awards | |

Het verhaal achter de mannen van Bel Air begon al in 1929. Toen tijdens ‘The Great Depression’ ook de wijnmakers van Beaujolais in zwaar weer verkeerden besloten een handvol wijnmakers samen te gaan werken, ‘Le vignerons de Bel Air’ was geboren. Inmiddels is er een tweede wijnmakerij in het hart van de Beaujolais Cru’s, in Chiroubles en representeren ze 250 leden die samen 700 ha aan Cru wijngaarden bezitten. De vriendschap van de mannen is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio.
Beaujolais
Beaujolais biedt sappige en fruitige wijnen. De beste wijnen komen van de Cru wijngaarden in het noorden van de regio. Le Vignerons de Bel Air zijn er in geslaagd om een zeer betaalbare Beaujolais te maken op het niveau van een mooie Cru als Fleurie. Rode Beaujolais wijn wordt altijd gemaakt van 100% Gamay: een druif die ook echt zijn thuis in Beaujolais heeft gevonden. Zo'n 95% van alle Gamay stokken bevinden zich in Beaujolais. Het kleine overige percentage staat in Zwitserland en Nieuw-Zeeland aangeplant.
Franse rode wijn gemaakt van Gamay kenmerkt zich zijn fruitige en soepele smaak met frisse zuren en weinig tannines. Typerende aroma's zijn aardbei, framboos en kers en soms aangevuld met een vleugje specerijen. Ze zijn het lekkerst als ze jong worden gedronken (met uitzondering van de Crus de Beaujolais) en ze kunnen zelfs licht gekoeld worden geschonken.

Wijn begint bij een goed product; namelijk de druif die elk jaar weer een andere smaak voortbrengt, afhankelijk van het klimaat. De natuur is de echte partner en geeft wijnmakers de kans om met hun kennis de mooiste wijnen voort te brengen. Daarom wordt er zo duurzaam mogelijk gewerkt, met respect voor de natuur.

Met een Beaujolais wijn kunt u alle kanten op. Perfect om van te genieten als aperitief: los of in combinatie met een plankje charcuterie. Zin in een steviger gerecht? Ga dan voor lamsvlees of gevogelte als gebraden kip of rillettes van eend.