De oogst van 2018 pakte bijzonder goed uit voor deze Cabernet gedomineerde wijn: volop sappig fruit van zwarte bessen en bramen, en een ronde en zachte textuur. Heerlijk bij een sappige steak.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivensoortCabernet Sauvignon, Merlot
- herkomstFrankrijk, Pays d'Oc
Volromig van smaak met donker fruit
-
Biefstuk
-
Lamskoteletten
-
Eend
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | IGP Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418004754 |
Art.nr. | 265798 |

La Pauline is al 30 jaar de meest geliefde wijn van de Wijnbeurs. Door veel Bordeaux liefhebbers wordt La Pauline gezien als hun ‘Grand Cru voor door de week’. Waar ’rondeur (molligheid), souplesse (soepelheid) en richesse (rijkdom)’ de pijlers zijn van de ‘gewone’ La Pauline, zijn dat voor de prestige cuvées, La Pauline Platine, ‘complexité, puissance (kracht) en profondeur (diepgang). Er is een witte en een rode prestige cuvée. Van beide prestige cuvées is de oplage gelimiteerd. Door hun hoge concentraat en krachtige structuur kunnen La Pauline Platine wijnen goed rijpen, maar ook in hun jeugd zijn ze al heel smakelijk. Doordat de Platine wijnen bovendien op eiken vaten rijpt, vergaart de wijn extra weelde en nuances. Ervaar het zelf!

La Pauline Platine zit door haar grote aandeel volrijpe Cabernet druiven dit jaar vol met de zalvend zachte bessen rijkdom van Margaux. En dat maakt hem met zijn romige eikenhout en satijnzachte textuur even krachtig en fruitrijk als de beroemde Cabernets uit Margaux. De wijn wordt geheel in Bordeaux stijl gemaakt, maar is wat dikker en rijker. Alleen de rijpste trossen worden namelijk geselecteerd. Door een extra lange rijping op eikenhout vergaart deze wijn extra weelde en nuances. Meer wijn ontdekken van La Pauline?

Een Franse rode wijn met kracht heeft qua gerecht ook een stevige tegenhanger nodig en die vinden we in een lekker sappige steak, lamskotelletten of een stukje bavette. Combineeer eens met wortelen en pastinaak en u zult zien hoe goed de wijn en het gerecht elkaar versterken. Meer wijn & spijs inspiratie ontdekken? Bekijk dan zeker eens de complete Wijn & Spijs wijzer en vind binnen een paar seconden de perfecte match.