- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot
- HerkomstFrankrijk, Pays d'Oc
Volromig van smaak met donker fruit
-
Biefstuk
-
Lamskoteletten
-
Eend
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | IGP Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418013961 |
Art.nr. | 265799 |

La Pauline is al meer dan 30 jaar de meest geliefde wijn van de Wijnbeurs. Door veel Bordeaux liefhebbers wordt La Pauline gezien als hun ‘Grand Cru voor door de week’. Waar ’rondeur (molligheid), souplesse (soepelheid) en richesse (rijkdom)’ de pijlers zijn van de ‘gewone’ La Pauline, zijn dat voor de prestige cuvées Platine ‘complexité (complexiteit), puissance (kracht) en profondeur (diepgang). Van deze prestige cuvée is zowel een witte als een Franse rode wijn gemaakt. Van beide prestige cuvées is de oplage gelimiteerd. Door hun hoge concentraat en krachtige structuur kunnen La Pauline Platine wijnen uit de Pays d'Oc goed rijpen, maar ook in hun jeugd zijn ze al heel smakelijk.
Cabernet Sauvignon en Merlot
Cabernet Sauvignon en Merlot zijn twee druiven die voor elkaar gemaakt lijken te zijn. Beide vinden ze hun oorsprong in de Bordeaux streek, maar worden wereldwijd aangeplant. Cabernet Sauvignon is steviger van smaak dan Merlot. Dit komt door de stevige dosis tannines en het kenmerkende donkere fruit. Een wijn volledig gemaakt van Cabernet Sauvignon kan daarom soms wat te streng van smaak zijn. En gelukkig biedt Merlot met zijn zachtere en soepelere smaak daarin de juiste balans. Samen een gouden combinatie waarmee de meest prestigieuze wijnen ter wereld worden gemaakt.

La Pauline Platine zit met zijn volrijpe druiven vol met zalvend zachte kersen. En heeft daarmee met zijn romige eikenhout en satijnzachte textuur een vergelijkbare fruitrijke stijl als de beroemde Margaux. De rode wijn wordt geheel in Bordeaux stijl gemaakt, maar is wat zachter en rijker. Alleen de rijpste trossen worden namelijk geselecteerd.

Een Franse rode wijn met kracht heeft qua gerecht ook een stevige tegenhanger nodig en die vinden we in een lekker sappige steak, lamskoteletten of een stukje bavette. Combineer eens met wortelen en pastinaak en u zult zien hoe goed de wijn en het gerecht elkaar versterken. Nog meer heerlijke wijn & spijs inspiratie ontdekken?