2022 | Italiƫ | Siciliƫ

(Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah

Waardering:
67% of 100
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
Opslaan
Trakteer jezelf op deze bijzondere Nero d'Avola-Syrah. Gemaakt volgens de kostbare Appassimento methode, waarbij de druiven worden ingedroogd voor extra smaaK. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Syrah, Nero d'Avola
  • Herkomst
    Italiƫ, Siciliƫ
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 9

Appassimento koning van Siciliƫ

Gloedvol warmrood. Enorm rijk en zacht met gekonfijte besjes, kersen, aardbei, pruimen en vijgen. De rijkdom van de ingedroogde (appassimento) druiven zorgt voor het zwoelkruidige fruit van een Amarone. Met een verrassend frisse finale dankzij de verkoelende Siciliaanse zeebries. Waar goede en kostbare Amarones nog zwaar kunnen overkomen in de finale, daagt deze wijn je uit voor een volgende slok. 70% Nero dā€™Avola, 30% Syrah. 13,5% alc. Nu al van genieten tot 2030. Lekker bij rijke pastaā€™s, gevulde aubergine en stoofschotels.ā€Æ
  • Https& Stoofvlees
  • Https& Aubergine
  • Https& Pasta Carbonara
WijnsoortBiologische Wijn, Rode Wijn, Veganistische wijn
LandItaliƫ
DruivenrasNero d'Avola, Syrah
RegioSiciliƫ
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2022
Alcoholgehalte13.5 %
Houtrijping0_3
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur16-18 Ā°C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8050262471409
ArtikelnummerK200873
Awards
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
  • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
"Unieke Nero dā€™Avola met zwoelkruidig Amarone fruit"

Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's gebruikt zoals SiciliĆ«. Appasssimento, wat ''indrogen'' betekent, kan op twee manieren worden uitgevoerd. De druiven kunnen worden ingedroogd terwijl de druiven nog aan de stok hangen of de druiven worden na de oogst gedroogd. In het tweede geval zullen de trossen in speciale droogruimtes worden gelegd. Als de druiven indrogen verliezen ze vocht, maar winnen ze aan concentraat. Wat krachtige, rijke en zwoele wijnen op kan leveren. 

Appassimento

Niet elk druivenras is geschikt om in te drogen. Wat belangrijk is, is dat de wijnmaker een druivenras uitkiest die een dikke schil heeft. De schil zorgt ervoor dat de druif minder snel vocht verliest tijdens het droogproces. Als de druif te snel vocht verliest, ontstaat er een disbalans tussen sap, pitten en schil. Dit heeft effect op de smaak. Druiven die vaak worden gebruikt zijn Corvina, Garganega, Nero d'Avola en Syrah.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Cantine PaoliniCantine Paolini
DE WIJNMAKER
Cantine Paolini werd opgericht in 1964 in Marsala. Een groep gepassioneerde wijnmakers bundelden hun krachten en vaardigheden met het idee om samen duurzame wijnen te produceren. De eerste oogst was in 1972 en sindsdien zijn ze elk jaar blijven vernieuwen. Ooit gerund door een paar wijnmakers, nu een een bedrijf waar 1.000 mensen werken.
Carusa Nero d'Avola AppasimentoCarusa Nero d'Avola Appasimento
UITGELICHT
Wist je dat het gewoonlijk 100 dagen duurt om de Amarone druiven te drogen? De druiven werden vroeger gedroogd in oude hoeves in de bergen ten noorden van Verona. De ramen van de huizen stonden altijd open om de kamers te luchten. Tegenwoordig worden de druiven gedroogd in speciaal ontworpen en geklimatiseerde schuren.