(Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah, Nero d'Avola
- HerkomstItaliƫ, Siciliƫ
Appassimento koning van Siciliƫ
- Stoofvlees
- Aubergine
- Pasta Carbonara
Wijnsoort | Biologische Wijn, Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italiƫ |
Druivenras | Nero d'Avola, Syrah |
Regio | Siciliƫ |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Houtrijping | 0_3 |
Classificatie | DOC Sicilia |
Serveertemperatuur | 16-18 Ā°C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8050262471409 |
Artikelnummer | K200873 |
Awards | |
Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's gebruikt zoals Siciliƫ. Appasssimento, wat ''indrogen'' betekent, kan op twee manieren worden uitgevoerd. De druiven kunnen worden ingedroogd terwijl de druiven nog aan de stok hangen of de druiven worden na de oogst gedroogd. In het tweede geval zullen de trossen in speciale droogruimtes worden gelegd. Als de druiven indrogen verliezen ze vocht, maar winnen ze aan concentraat. Wat krachtige, rijke en zwoele wijnen op kan leveren.
Appassimento
Niet elk druivenras is geschikt om in te drogen. Wat belangrijk is, is dat de wijnmaker een druivenras uitkiest die een dikke schil heeft. De schil zorgt ervoor dat de druif minder snel vocht verliest tijdens het droogproces. Als de druif te snel vocht verliest, ontstaat er een disbalans tussen sap, pitten en schil. Dit heeft effect op de smaak. Druiven die vaak worden gebruikt zijn Corvina, Garganega, Nero d'Avola en Syrah.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD