- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Sangiovese
- HerkomstItalië, Toscane
Gelaagd en complex van smaak
-
Entrecôte
-
Gestoofd vlees
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Merlot, Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Jaargang | 2019 |
Classificatie | IGT Toscana |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kunststof kurk |
EAN-nummer | 8009307074570 |
Art.nr. | 614349 |
awards | |

Vier jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso’s en Appassimento’s. De grote verrassing van deze proeverij bleek de 2015 Governo La Bestia uit Toscane ook een beest van een Governo te zijn. Hierin was duidelijk te proeven dat de Governo’s die slechts gedeeltelijk gemaakt worden van ingedroogde Sangiovese en Merlot druiven, een levendigere fruitstijl hebben dan de wijnen die volledig van ingedroogd fruit zijn gemaakt. Maar even krachtig en rijk van smaak met méér spanning en minder alcohol: 13,5% tegen Amarone 15% of meer. Hij kreeg daarom 18 Wijnbeurspunten en maar liefst 96 punten van Luca Maroni, de Italiaanse Robert Parker. Een groot favoriet bij vele Wijnbeurs klanten!
Governo
Na het grote succes is deze rode Toscaanse wijn opnieuw geselecteerd en kreeg zelfs 98 Maroni punten. De 2019 jaargang opnieuw overdondert met zijn rijkdom aan zoet fruit en mokkaweelde en is zelfs lekkerder dan mening Amarone, maar kost een fractie van de prijs. Hierdoor is de Italiaanse rode wijn wellicht de beste koop van heel Italië.

Op het etiket van de La Bestia staat een everzwijn afgebeeld. Met het everzwijn hebben wijnboeren een haat/liefde verhouding. Want het allesverslindende everzwijn is de schrik voor elke wijngaard omdat ze de druiven op snoepen! Maar de boeren zijn ook verzot op hen! Ze zijn namelijk gek op het everzwijn, omdat deze zo goed smaakt bij hun wijn!

De wijn La Bestia is gemaakt volgens een eeuwenoude Toscaanse methode: Governo All ’uso Toscano. Volgens deze wijntechniek wordt er voor een deel ingedroogde druiven gebruikt. En er vindt er een tweede vergisting plaats. Deze zeldzame methode zorgt voor wijnen met een volle body, lange afdronk en vol aroma. Een vergelijkbare techniek wordt ook gebruikt bij Amarone wijnen.