Il Valentiano 'Campo di Marzo' Brunello di Montalcino
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Toscane
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Vol zoete kersen
- Hert
- Pasta Bolognese
- Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Classificatie | DOCG Brunello di Montalcino |
Serveertemperatuur | 10-11 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2036 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
EAN-nummer | 8719418055404 |
Artikelnummer | K201005 |
Awards | |
Echtpaar Valentina en Fabiano (samen: Valentiano) runnen dit kleine, relatief nieuwe huis met wijngaarden hoog (400 m) op de Montalcino heuvel. Grenzend aan een fameuze buurman: de wijngaard Pieva Santa Ristituta van de legendarische Angelo Gaja. De naam van de wijngaard Campo di Marzo stamt al uit de vroege Middeleeuwen. (Wijn)boeren moesten in de lente of zomer ook als soldaten dienen aangezien er nog professionele legers bestonden. Aan het begin van de lente werden de krijger-boeren opgeroepen voor inspectie ("Campo di Marzo"), omdat die plaatsvond in maart.
Brunello di Montalcino
Brunello di Montalcino, zo'n beetje de meest klassieke wijn van heel Italië en ouderwets voor 100% van Sangiovese gemaakt. Grote Brunello's kennen naast hun rijke structuur wel degelijk een mooie zachtheid, maar daaraan gaat eerst een lange vatrijping en flesrijping vooraf. Bovendien is lang van tevoren karafferen (voor extra beluchting) een must.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD