• Georg-Julius-Sauvignon-Blanc-(Organic)
  • Georg-Julius-Sauvignon-Blanc-(Organic)
2018 | Duitsland, Rheinhessen

Georg Julius Sauvignon Blanc (Organic)

Waardering:
64% of 100

Loepzuiver met de power van een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.. Deze biologische én meteen vegan wijn van Weingut Julius is een knap staaltje Duitse perfectie.

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Sauvignon Blanc
  • herkomst
    Duitsland, Rheinhessen
Normale prijs 10,99 Speciale prijs 9,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 5
Proefnotitie

Knisperend fris met power

Kraakheldere citroengele kleur. Intens zuivere neus met volop citrusfruit, peper, een vleugje versgemaaid gras, ananas, papaya en een hint pompelmoes. Knisperend fris van smaak met veel power en een zinderend lange elegante afdronk. Nog rijker dan vorig jaar! Een geweldig glas wijn die heerlijk is als aperitief, maar ook perfect aansluit bij asperges, groene salades en lichte maaltijden. 13,5% alc. 100% Sauvignon Blanc. Nu perfect op dronk tot 2021.
  • Kabeljauw
  • Garnalen
  • Asperges
Specificaties
ProductnaamGeorg Julius Sauvignon Blanc (Organic)
WijnsoortWitte Wijn, Biologische Wijn, Veganistische wijn
LandDuitsland
DruivensoortSauvignon Blanc
RegioRheinhessen
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.50
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer4206135530665
Art.nr.590378
awards
  • Georg-Julius-Sauvignon-Blanc-(Organic)
  • Georg-Julius-Sauvignon-Blanc-(Organic)
Reviews 5
Georg-Julius-Sauvignon-Blanc-(Organic)
"Heerlijk glas biologische én vegan Sauvignon Blanc"

Bij Weingut Julius in de regio Rheinhessen zijn de 3 basisprincipes simpel: organische en mileuvriendelijke wijnbouw, zorgvuldige vinificatie én met als resultaat Duitse wijnen maken met een sterk karakter. Alles in harmonie met de natuur dus om zo min mogelijk schade toe te brengen. Het was de grootvader van Georg Julius die het domein als boerderij in 1926 kocht. Zijn kleinzoon Georg, nu de huidige eigenaar en wijnmaker, heeft het met veel toewijdig uitgebreid naar een biologische wijngaard van ruim 19 ha.

Weingut Julius

De focus ligt op het maken van Duitse witte wijn, want ruim 60% van alle wijngaarden is aangeplant met onder andere de witte Riesling, Sauvignon Blanc, Silvaner en Pinot Gris druiven. Deze druiven groeien op een vruchtbare bodem van klei en kalk die ook in staat is om water voor een lange tijd vast te houden. Zo is er ook tijdens hete zomers geen sprake van droogte en krijgen de Duitse wijnen door de aanvoer van voldoende voedingsstoffen altijd een mineraal karakter waar ze ook om bekend staan.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven