- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasRiesling
- HerkomstDuitsland, Rheinhessen
Perfect bij asperges en salades
-
Kabeljauw
-
Asperges
-
Salade
-
Sushi
Wijnsoort | Witte Wijn, Biologische Wijn |
---|---|
Land | Duitsland |
Druivenras | Riesling |
Regio | Rheinhessen |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 11.50 |
Jaargang | 2019 |
Classificatie | QW Rheinhessen |
Serveertemperatuur | 8-9 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8719418016689 |
Art.nr. | 590389 |
awards | |

Het verhaal van Weingut Julius begint bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius in 1926. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen. Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de Duitse wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de biologische wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter.
Riesling
De Riesling druif voelt zich het best thuis in koele wijngebieden. De belangrijkste thuisbasis is dan ook Duitsland. De beste Riesling wijn uit dit land is verfijnd, heeft balans en elegantie. Deze druif heeft klei-, kalk- en leisteenrijke terroirs nodig om goed te gedijen. Daarnaast groeit Riesling simpelweg het best op hellingen met een gunstige ligging. Dit soort ideale omstandigheden bevinden zich vooral in Duitsland. Er worden dan ook veel top Riesling wijnen in Duitsland geproduceerd.

Wijnmaker Georg Julius: "Deze Riesling is puur en zuiver. Met delicate smaken van citrus, appel, perzik en geweldige mineraliteit. Hij is stevig en zelfverzekerd, met mooie zuren. Erg lekker bij lichte maaltijden zoals soep en salade, schaal- en schelpdieren en de Aziatische keuken. Maar wij drinken hem ook graag als aperitief."

Ooit eens zuurkooltaart geprobeerd? Zuurkool en Riesling is een klassieke combinatie en in deze taart proeft u waarom. De frisheid in de wijn en zuurkool gaan heel mooi samen en doorbreken het vettige van de braadworst. Bekijk hier het recept.