Italiƫ
Galanti Vino Spumante Bianco Vino d'Italia
Vrolijk glas bubbels vol frisse aroma's van peer, appel en citrus. Fijne bubbel om mee te proosten, als aperitief of bij tal van mooie gerechten. Serveer op 8 tot 10 Ā°C en geniet! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasTrebbiano
- HerkomstItaliƫ
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Fijne bubbel om mee te proosten
Fonkelend vrolijke bubbel. Frisse aroma's van peer, appel en citrus stuiven uit het glas. Harmonieus, toegankelijk en verfrissend. Vol sappige peer, witte perzik, grapefruit, een vleugje lentebloesem en aangename bubbels. 10,5% alc. Nu van genieten tot 2026. Fijne bubbel om mee te proosten, als aperitief of bij zeevruchten, risotto, gegrilde vis en wit vlees. Serveer op 8 tot 10 Ā°C en geniet!
-
Tonijn
-
Gegrilde vis
-
Risotto
Specificaties
Wijnsoort | Schuimwijn |
---|---|
Land | Italiƫ |
Druivenras | Trebbiano |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 10.5 % |
Classificatie | Italy |
Serveertemperatuur | 8-10 Ā°C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 08003625108627 |
Artikelnummer | K201702 |
Awards | |
Reviews
āFijne bubbel om mee te proostenā
"Spumante" is de Italiaanse benaming voor mousserende wijn. In tegenstelling tot "Frizzante", dat verwijst naar een licht bruisende wijn, kenmerkt Spumante zich door een volle, intense bruis. Italiƫ kent diverse regio's en productiemethoden voor het maken van Spumante. Een van de bekendste soorten is Prosecco, maar andere varianten zoals Franciacorta en Asti Spumante zijn ook populair.
Mousserende wijn en gerechten
Prosecco Spumante is meestal fris, licht en fruitig, wat het een geweldige wijn maakt voor lichtere gerechten. Goede combinaties zijn bijvoorbeeld sushi omdat de lichte fruitigheid van de Spumante super samen gaat met de delicate smaken van sushi en sashimi, maar gegrilde vis zoals zeebaars is ook heerlijk in combinatie met de knisperende zuurgraad van een mousserende wijn.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen


WIST JE DAT?
Mousserende wijn wordt al eeuwenlang geproduceerd. De vroegste vormen van mousserende wijn dateren uit de 16e eeuw, maar het maken van mousserende wijn zoals we die vandaag kennen, begon pas echt vorm te krijgen in de 17e eeuw in Frankrijk.