Fratelli A&R Unico Doppio Langhe
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met stevige Barolo Bravour en een lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen.Â
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Nebbiolo, Pinot Nero
- HerkomstItalië, Langhe
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Vol aardse truffelkruiden
-
Kip
-
Eend
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Pinot Nero, Syrah |
Regio | Langhe |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Houtrijping | 24 maanden |
Classificatie | DOC Langhe |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2032 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008156632092 |
Artikelnummer | E102452 |
Awards | |
In navolging van de beroemde Super Tuscans, komt het fameuze Barolo huis Fratelli Antonio & Raimondo met een nieuwe excellente jaargang van de zeldzaam mooie ‘Super Piemonte’ genaamd ‘Unico’. Uit het excellente jaar 2019. 2019 kende in Piemonte naast een warme zomer ook een zogeheten ‘Indian Summer’: een uitzonderlijk warm najaar. Waardoor laat rijpende druivenrassen als Nebbiolo, Cabernet en Syrah een bijzonder lange hangtijd hadden en in alle rust volrijp konden worden geoogst.
Unico Doppio
De naam 'Unico' staat in deze Italiaanse rode wijn uit Piemonte voor de unieke samenstelling van de wijn. Want dit is de enige wijn van deze klassieke producent die niet volledig van inheemse Italiaanse druiven is gemaakt. Wel van de beste Nebbiolo trossen voor aardse truffelkracht, aangevuld met Cabernet Sauvignon en Merlot voor cassis en romige molligheid, Pinot Nero voor het rode fruit en Syrah voor het pepertje. In het traditionele repertoire van Fratelli Antonio & Raimondo is dit dus absoluut een unieke wijn, oftewel Unico.
Piemonte wijn
‘Doppio’ staat voor de dubbel lange lagering op eiken vaten (geen 12, maar 24 maanden). Én voor bijna de dubbele hoeveelheid van de zeldzame Barolo druif ‘Nebbiolo’ in de wijn (40%). De druiven werden met de hand geplukt en vervolgens op traditionele wijze per druivensoort apart gevinifieerd in kleine temperatuur gecontroleerde gistkuipen. Daarna werden de druiven geassembleerd en overgestoken op Franse eiken vaten om na 24 maanden rijping uit te groeien tot deze memorabel mooie dinerwijn.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD