2020 | Italië | Piemonte

Fratelli A&R Nizza Barbera

  • Fratelli A&R Nizza Barbera
Opslaan
Met z’n cederhout, rozen, roze peper en truffel is deze winnende Nizza een Barbera met Barolo-trekjes. Een superkoop als je het ons vraagt! Bekroond met 92/100 punten. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Barbera
  • Herkomst
    Italië, Piemonte
12,99
77,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Loepzuiver met rozen

Stevig warm donkerrood. Sappig, levendig en rijk genuanceerd vol rode en zwarte kersen, framboos, sigaar, ceder, truffel en cacao. Loepzuiver met rozen, roze peper, nootmuskaat en Italiaanse charcuterie omlijst door zijdezachte tannines. Rijk genuanceerde, zeer koopwaardige Barbera Nizza uit groot jaar. 12 maanden gerijpt op eiken. 100% Barbera. 14% alc. Nu heerlijk tot 2030. Lekker bij saltimbocca, hert met cranberrysaus en fonduta met truffel.
  • Https& Kalfsmedaillon
  • Https& Hert
  • Https& Kaasfondue
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasBarbera
RegioPiemonte
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2020
Alcoholgehalte14.5 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieDOCG Nizza
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
EAN-nummer8008156002802
ArtikelnummerK201047
Awards
  • Fratelli A&R Nizza Barbera
"Rijk genuanceerde, zeer koopwaardige Barbera Nizza uit groot jaar."

Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d’Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook kenmerkend voor Nizza is de wettelijke eis dat Barbera er minimaal 6 maanden op vat moet rijpen (in de praktijk 12 tot 18 maanden) en dat het rendement er het laagste moet zijn van alle Barbera’s in Piemonte.

Barolo-trekjes

Rijkere en rijpere druiven maken een langere en diepere fruitextractie mogelijk. Als er meer inzit, kan er immers ook meer uitkomen! Meer concentratie en smaaknuances die sóms zelfs aan Barolo doen denken. Dat zijn Barbera’s die vragen om een tijdje te rijpen op hout en op fles. Met behoud van hun ruimhartige fruitrijke karakter. Een perfect voorbeeld hiervan is de Fratelli A&R Nizza Barbera.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen