2021 | Italië | Piemonte

Fratelli A&R Barbera Appassimento

  •  Fratelli A&R Barbera Appassimento
Opslaan
Een Appassimento uit Piemonte in fluweelzachte stijl vol geconcentreerd Barbera-fruit. Met een knipoog naar Amarone en bekroond met 18+/20 proefpanelpunten. Proef het zelf! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Barbera
  • Herkomst
    Italië, Piemonte
12,99
77,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Fluweelzacht met een lange afdronk

Stevig vitaal donkerrood/purper. Rijk, soepel en krachtig vol zoete kersen, bosbes, specerijen, ceder en cacao. Geconcentreerd en fluweelzacht met indrukwekkend lange afdronk. Rijk geconcentreerde Barbera Appassimento met knipoog naar Amarone. 100% Barbera. 14% alc. Nu heerlijk tot 2028. Lekker bij pasta al ragù, chili (sin of con carne), ravioli met Italiaanse worst en pittige kazen.
  • Https& Chili con carne
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Oude kaas
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasBarbera
RegioPiemonte
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2021
Alcoholgehalte14 %
ClassificatieDOC Piemonte
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008156002475
ArtikelnummerK200187
Awards
  •  Fratelli A&R Barbera Appassimento
"Rijk geconcentreerde Barbera Appassimento met knipoog naar Amarone."

In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en wijngaarden aangekocht om het volledige potentieel van de regio te benutten. In 1938 hebben de broers binnen de familie Fratelli A&R opgericht. Naast klassieke Nebbiolo's en kruidige Barbera's is de Sartirano familie zich ook gaan specialiseren in bijzondere Appassimento wijnen. Met als verbluffend hoogtepunt de 2021 Fratelli A&R Barbera Appassimento.

Barbera

Barbera is het meest aangeplante druivenras in Piemonte. De afgelopen jaren is Barbera steeds meer bekend gaan staan als kwaliteitswijn. Het veelzijdige karakter van de druif laat toe dat er diverse stijlen van gemaakt kunnen worden. Wijn van deze druif staat bekend om frisse zuren en relatief weinig tannines. De wijn is erg fruitig met rood fruit en zwart fruit, zoals cassis, vlezige kersen, bramen en frambozen. Wijnen met houtrijping hebben een meer complexe smaak met kruidige tonen en vanille.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Appassimento Appassimento
OVER DE WIJNTECHNIEK
Appassimento is een eeuwenoude techniek waarbij druiven worden gedroogd voordat ze worden geperst. Door het vochtverlies winnen de druiven aan concentraat en complexiteit en neemt het suikergehalte naar verhouding toe.
Fratelli A&RFratelli A&R
OVER HET WIJNHUIS
Het Italiaanse wijnhuis Fratelli Antonio & Raimondo of Fratelli A&R is in 1938 opgericht door de gebroeders Antonio en Raimondo. De drijvende filosofie is ‘kwaliteit tegen elke prijs’.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?