2021 | Italië | Piemonte
Fratelli A&R Barbera Appassimento
Een Appassimento uit Piemonte in fluweelzachte stijl vol geconcentreerd Barbera-fruit. Met een knipoog naar Amarone en bekroond met 92/100 proefpanelpunten. Proef het zelf! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasBarbera
- HerkomstItalië, Piemonte
Normale prijs 12,99 Speciale prijs 9,99
59,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Fluweelzacht met een lange afdronk
Stevig vitaal donkerrood/purper. Rijk, soepel en krachtig vol zoete kersen, bosbes, specerijen, ceder en cacao. Geconcentreerd en fluweelzacht met indrukwekkend lange afdronk. Rijk geconcentreerde Barbera Appassimento met knipoog naar Amarone. 100% Barbera. 14% alc. Nu heerlijk tot 2028. Lekker bij pasta al ragù, chili (sin of con carne), ravioli met Italiaanse worst en pittige kazen.
- Chili con carne
- Pasta Bolognese
- Oude kaas
Specificaties
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Barbera |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2021 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Classificatie | DOC Piemonte |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008156002475 |
Artikelnummer | K200187 |
Awards | |
Reviews
"Rijk geconcentreerde Barbera Appassimento met knipoog naar Amarone."
In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en wijngaarden aangekocht om het volledige potentieel van de regio te benutten. In 1938 hebben de broers binnen de familie Fratelli A&R opgericht. Naast klassieke Nebbiolo's en kruidige Barbera's is de Sartirano familie zich ook gaan specialiseren in bijzondere Appassimento wijnen. Met als verbluffend hoogtepunt de 2021 Fratelli A&R Barbera Appassimento.
Barbera
Barbera is het meest aangeplante druivenras in Piemonte. De afgelopen jaren is Barbera steeds meer bekend gaan staan als kwaliteitswijn. Het veelzijdige karakter van de druif laat toe dat er diverse stijlen van gemaakt kunnen worden. Wijn van deze druif staat bekend om frisse zuren en relatief weinig tannines. De wijn is erg fruitig met rood fruit en zwart fruit, zoals cassis, vlezige kersen, bramen en frambozen. Wijnen met houtrijping hebben een meer complexe smaak met kruidige tonen en vanille.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
OVER DE WIJNTECHNIEK
Appassimento is een eeuwenoude
techniek waarbij druiven worden
gedroogd voordat ze worden geperst. Door
het vochtverlies winnen de druiven
aan concentraat en complexiteit
en neemt het suikergehalte naar
verhouding toe.
OVER HET WIJNHUIS
Het Italiaanse wijnhuis Fratelli Antonio & Raimondo of Fratelli A&R is in 1938 opgericht door de gebroeders Antonio en Raimondo. De drijvende filosofie is ‘kwaliteit tegen elke prijs’.