2022 | Spanje | Jumilla
El Campeador Syrah-Monastrell
Rijk en zacht tegelijk, vol bramen, bosbessen, tijm en een vleug mokka. Een door James Suckling bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken. Spanje op z'n best! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSyrah, Mourvèdre
- HerkomstSpanje, Jumilla
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Druiven van een 110 jaar oude wijngaard
Donker purperrood. Breed, rijk en zacht met ladingen bramen, kersen, bosbes, tijm en zwarte peper. Geconcentreerd met een vleugje mokka in de lange finale. Bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken. Deels gerijpt op eiken. 50% Monastrell (=Mourvèdre) van een 110 jaar oude wijngaard, 50% Syrah. 14,5% alc. Nu heerlijk tot 2028. Lekker bij gegrild vlees (spareribs), stoofschotels, chili (con carne) en gerijpte manchego.
- Stoofvlees
- Gegrild vlees
- Chili con carne
- Manchego
Specificaties
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Mourvèdre, Syrah |
Regio | Jumilla |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Houtrijping | 0_3 |
Classificatie | DO Jumilla |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8435300631548 |
Artikelnummer | K200385 |
Awards | |
Reviews
"Bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken."
Het wijnhuis Artiga Fustel inspireert de wijnen die ze maken op de prachtige cultuur en mensen van Spanje. Elke wijn vertelt een uniek verhaal en is liefdevol geproduceerd! Sinds 2012 heeft het wijnhuis twee rode El Campeador-wijnen geproduceerd, waaronder deze heerlijke Syrah-Monastell (Mourvèdre) variant!
El Campeador
Om het voortbestaan van de oude wijnstokken te garanderen, gebruiken de boeren het marcottage-verplantsysteem: wanneer een wijnstok het einde van zijn lange levenscyclus bereikt, wordt er een tak van een aangrenzende wijnstok geplukt en wordt die in de grond gepoot. De tak wordt begeleid zodat hij tevoorschijn komt op de plek waar de dode wijnstok stond. De tak blijft enkele jaren verbonden met de oorspronkelijke wijnstok, totdat zijn wortels sterk genoeg zijn om zelfstandig verder te groeien. Dit is een belangrijk systeem om de historische wijnstokken te kunnen blijven gebruiken.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
OVER DE PRODUCENT
El Campeador komt van producent Artiga Fustel die werd uitgeroepen tot ‘Best Winery in Aragón’ door de Academie voor Gastronomie van Aragón.
OVER DE WIJNMAKER
De wijn wordt gemaakt door de internationaal bekende ‘flying winemaker’ Pamela Geddes, die onder andere voor Penfold’s en Torres werkte.