2022 | Spanje | Jumilla

El Campeador Syrah-Monastrell

  • El Campeador Syrah-Monastrell
Opslaan
Rijk en zacht tegelijk, vol bramen, bosbessen, tijm en een vleug mokka. Een door James Suckling bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken. Spanje op z'n best! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Syrah, Mourvèdre
  • Herkomst
    Spanje, Jumilla
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Druiven van een 110 jaar oude wijngaard

Donker purperrood. Breed, rijk en zacht met ladingen bramen, kersen, bosbes, tijm en zwarte peper. Geconcentreerd met een vleugje mokka in de lange finale. Bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken. Deels gerijpt op eiken. 50% Monastrell (=Mourvèdre) van een 110 jaar oude wijngaard, 50% Syrah. 14,5% alc. Nu heerlijk tot 2028. Lekker bij gegrild vlees (spareribs), stoofschotels, chili (con carne) en gerijpte manchego.
  • Https& Stoofvlees
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Chili con carne
  • Https& Manchego
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivenrasMourvèdre, Syrah
RegioJumilla
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2022
Alcoholgehalte14.5 %
Houtrijping0_3
ClassificatieDO Jumilla
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8435300631548
ArtikelnummerK200385
Awards
  • El Campeador Syrah-Monastrell
"Bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken."

Het wijnhuis Artiga Fustel inspireert de wijnen die ze maken op de prachtige cultuur en mensen van Spanje. Elke wijn vertelt een uniek verhaal en is liefdevol geproduceerd! Sinds 2012 heeft het wijnhuis twee rode El Campeador-wijnen geproduceerd, waaronder deze heerlijke Syrah-Monastell (Mourvèdre) variant!

El Campeador

Om het voortbestaan van de oude wijnstokken te garanderen, gebruiken de boeren het marcottage-verplantsysteem: wanneer een wijnstok het einde van zijn lange levenscyclus bereikt, wordt er een tak van een aangrenzende wijnstok geplukt en wordt die in de grond gepoot. De tak wordt begeleid zodat hij tevoorschijn komt op de plek waar de dode wijnstok stond. De tak blijft enkele jaren verbonden met de oorspronkelijke wijnstok, totdat zijn wortels sterk genoeg zijn om zelfstandig verder te groeien. Dit is een belangrijk systeem om de historische wijnstokken te kunnen blijven gebruiken.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Syrah-MonastrellSyrah-Monastrell
OVER DE PRODUCENT
El Campeador komt van producent Artiga Fustel die werd uitgeroepen tot ‘Best Winery in Aragón’ door de Academie voor Gastronomie van Aragón.  
Pamela GeddesPamela Geddes
OVER DE WIJNMAKER
De wijn wordt gemaakt door de internationaal bekende ‘flying winemaker’ Pamela Geddes, die onder andere voor Penfold’s en Torres werkte.  

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?