Primitivo

Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Blackhawk-Negroamaro-Primitivo
    "Een sensationeel lekkere Blackhawk ervaring"
    Blackhawk Negroamaro-Primitivo
    2015 | Italië
    Blackhawk Negroamaro-Primitivo
    Waardering:
    75%
    (4)

    Blackhawk goes Italy! Een sensationeel lekkere wijn vol romig zacht fruit met body en spice en het t ...

    9,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Rossetti-Primitivo
    "Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar"
    Rossetti Primitivo
    2017 | Italië
    Rossetti Primitivo
    Waardering:
    76%
    (5)

    Voor de Rossetti werden de beste druiven van Puglia gelagerd op eiken vaten. Alleen de beste vaten ( ...

    Normale prijs 8,99 Speciale prijs 6,29
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De blauwe druif Primitivo staat ook wel bekend als de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië is Primitivo-wijn wat lichter van stijl: fijn en zacht van smaak, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het wijnen die lang bewaard kunnen worden. Primitivo di Manduria wijkt qua van stijl.

Manduria is een Italiaanse wijnregio met een eigen D.O.C. status en staat bekend om het zonnige, droge klimaat en vruchtbare bodem. De zuidelijke zeebries zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Al deze omstandigheden hebben een uiterst positieve invloed op de kwaliteit van de druiven. De Primitivo-druiven drogen aan de stok iets in, waardoor ze wel twee keer zo geconcentreerder worden. Hier danken ze hun bijnaam ‘Grand Cru’ van het Zuiden aan. Het rendement in de D.O.C. Manduria ligt wettelijk 30 tot 50% lager dan elders in Puglia.

Wat eet je bij Primitivo?

De Italiaanse rode wijn is heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees, wildgerechten of bij de barbecue.

Naar boven