Een verrassend mooie 'Amarone-light' uit Veneto: een fruitrijke, stevige en romige Corvina vol zoet kersenfruit, zwarte bessen en een vleugje toast. Bekroond met goud!
Boterzachte rode Italiaanse wijn met de allure van een verleidelijke Amarone. Gemaakt van de druiven Corvina en Cabernet en heeft een heerlijk lange finale!
Amarone op zijn best: rijk geconcentreerd, weelderig en krachtig vol kersen, chocolade, karamel en specerijen. Kreeg van Maroni de prachtige score van 98/99 punten.
Met 18,5/20 punten een verleidelijke Ripasso van een van de bekendste wijnhuizen in de regio Valpolicella: Begali Lorenzo. Ontwikkeld, levendig en zacht van smaak.
Knap vakwerk: deze Corvina is vrijwel net zo rijk van smaak als een Amarone, maar lichter in alcohol. Levendig en stevig vol kersen en een vleugje mokka. 94/99 punten!
Corvina of Corvina Verones is een Italiaanse blauwe druif. De druif is de belangrijkste toevoeging aan wijnen van de Valpolicella- en Bardolina-druif. Deze blauwe druivensoort is te vinden in het noordoosten van Italië. De druif wordt al honderden, misschien wel duizenden, jaren verbouwd. De druif levert fruitige rode wijnen met karakter en een afdronk met kersen. De wijn heeft een hoge zuurgraad en weinig tannine.
In de jaren 80 en 90 hebben de wijnmakers de wijn van deze druif meer body gegeven. Sindsdien is de druif de belangrijkste toevoeging aan Amarone. Corvina wordt soms ook Cruina genoemd. De druif wordt soms ook verward met Corvinone.
Corvina druif
Corvina is een kleine druif met een dikke schil wat voor veel weerstand tegen rotting zorgt. De druiven worden eerst gedroogd en dan pas wordt het sap eruit geperst. De Corvina druif die wordt verbouwd op een vulkanische bodem is rijk aan mineralen en van goede kwaliteit.