Cinsault

Filteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Numéro-20-'Fragrance'-Rosé-Aix-en-Provence
    "Beter dan menig hoge Cru Classé de Provence"
    Numéro 20 'Fragrance' Rosé Aix en Provence
    2018 | Frankrijk | Provence
    Numéro 20 'Fragrance' Rosé Aix en Provence
    Waardering:
    86%
    (10)

    18/20 punten en beter dan menig hoge Cru Classé de Provence. Deze prachtige rosé is subtiel, sappig ...

    • smaakprofiel
      Bleek, strak & mineralig
    • druivensoort
      Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache
    11,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. La-Pauline-'Plaisir'-Rosé
    "Rijk gefruit glas Zuid-Franse rosé"
    La Pauline 'Plaisir' Rosé
    2018 | Frankrijk | Pays d'Oc
    La Pauline 'Plaisir' Rosé
    Waardering:
    76%
    (10)

    In 2018 kende Zuid-Frankrijk een bijna tropische nazomer. De Grenache, Syrah en Cinsault druiven zat ...

    • smaakprofiel
      Kleurrijk, mild & fruitig
    • druivensoort
      Cinsault, Grenache, Syrah
    Normale prijs 7,49 Speciale prijs 6,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Domaine-Albin-Jacumin-'La-Bégude-des-Papes'-Châteauneuf-du-Pape
    "Krachtige én bekroonde top Châteauneuf"
    Domaine Albin Jacumin 'La Bégude des Papes' Châteauneuf-du-Pape
    2016 | Frankrijk | Rhône
    Domaine Albin Jacumin 'La Bégude des Papes' Châteauneuf-du-Pape

    Veelvuldig aangeprezen door de internationale wijnpers, waaronder Robert Parker: een krachtige Châte ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
    24,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Zuid-Franse Cinsault-druif is vooral bekend uit de Rhône. Er worden bijna nooit cépagewijnen van gemaakt, maar wel de klassieke combinatie van Syrah, Grenache, Mourvèdre en dus ook Cinsault. Bij deze blend zorgt de druif voor extra stevigheid en kruidige aroma’s. Ook wordt Cinsault veelvuldig verwerkt in droge rosé uit de Provence. Tot slot wordt de druif veel in Zuid-Afrikaanse wijnen met Pinotage geblend.

Naar boven