Tr

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Zinfandel

Filteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Blackhawk Zinfandel
    2019 | Amerika | Californië
    Blackhawk Zinfandel
    Waardering:
    74% 100 0
    (17)

    Een zachte en royaal gekruide rode wijn uit Californië. Blackhawk Zinfandel verleidt door zijn romig ...

    • smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • druivenras
      Zinfandel
    9,99
    fl.
    Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 26-06 verwacht

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Zinfandel wijn

Zinfandel is één van de specialiteiten van Californië in de Verenigde Staten. Na Merlot is dit de meest aangeplante druif in Californië. Vooral het warme klimaat en de mergelbodems halen de beste kwaliteiten uit deze druif.

De druiven worden veelal gebruikt voor een iets zoete fruitige rosé-wijn, ook wel bekend als White Zinfandel. Echter komt de druif pas echt tot zijn recht in rode Californische wijnen. Kenmerken zijn de kruidige elementen, zoals zwarte peper, chocola, zoete specerijen en gedroogd fruit.

Zinfandel-wijn is prima om jong te drinken, omdat dan de fruitige smaak goed te proeven is. Oudere wijn gaat qua smaak meer naar jam en kan heel goed ouderen. 

Zinfandel in Europa

Zinfandel is genetisch gelijk aan de Zuid-Italiaanse Primitivo in Puglia en de Kroatische Tribidrag. Verder staan er kleine hoeveelheden aangeplant in Zuid-Afrika en Australië, maar Californië blijft de thuishaven van Zinfandel!

Wat eet je bij Zinfandel?

Lekkere wijn & spijs combinaties voor Zinfandel wijn zijn gegrild rood vlees, vlees van de barbecue en gekruide schotels.

Zinfandel wijn

Zinfandel is één van de specialiteiten van Californië in de Verenigde Staten. Na Cabernet Sauvignon en Merlot is dit een van de meest aangeplante druiven in Californië. Vooral het warme klimaat en de mergelbodems halen de beste kwaliteiten uit deze druif.

De druiven worden veelal gebruikt voor een iets zoete fruitige rosé-wijn, ook wel bekend als White Zinfandel. Echter komt de Zinfandel druif pas echt tot zijn recht in rode Californische wijnen. Kenmerken zijn de kruidige elementen, zoals zwarte peper, chocola, zoete specerijen en gedroogd fruit.

Zinfandel-wijn is prima om jong te drinken, omdat dan de fruitige smaak goed te proeven is. Oudere wijn gaat qua smaak meer naar jam en kan heel goed ouderen. 

Het succes van de Zinfandel druif

Zinfandel is niet de makkelijkste druif, maar onder de juiste omstandigheden, kunnen er prachtige wijnen van gemaakt worden. De popularitiet in Californië heeft ervoor gezorgd dat de druif ook in veel andere warme wijnregio's in de Verenigde Staten en in Zuid-Amerika staat aangeplant. Zelfs in Zuid-Afrika en Australië. Dankzij het warme klimaat daar kan de Zinfandel volledig rijpen.

Zinfandel in Europa

Na lang gesteggel zijn ze er eindelijk uit in de wijnwereld: Zinfandel is genetisch gelijk aan de Zuid-Italiaanse Primitivo in Puglia. Ook bij druiven is DNA onderzoek mogelijk en daaruit bleek dat ze genetisch identiek zijn en afkomstig zijn van een oud druivenras in Kroatië. De druiven Zinfandel en Primitivo zijn rijk aan suikers. Deze suikers zorgen voor een hoog alcoholpercentage in de wijnen, aangezien de suikers van de druiven tijdens de fermentatie worden omgezet in alcohol. 

Wat eet je bij Zinfandel?

Lekkere wijn & spijs combinaties voor rode Zinfandel wijn zijn gegrild rood vlees, vlees van de barbecue en gekruide schotels.

Naar boven