Een overtuigend mooie Spaanse wijn van één van de 20 beste wijnhuizen ter wereld met maar liefst 13 medailles! De wijn is ronder, voller en zachter dan ooit met aroma's van zwart fruit en een vleugje vanille.
Deze internationaal onderscheiden producent komt wederom met een dijk van een Rioja Reserva. Boterzacht en rijk van smaak. Bekroond met 96/100 Decanter punten!
Van de 'Best Spanish Producer': een grote en boterzachte Rioja Crianza vol impressies van rijp fruit, vanille en cacao. Beter dan menig Rioja Reserva en bekroond met goud.
Bodega Teófilo Reyes, een gevestigde naam binnen de regio, bracht deze verleidelijk zachte en krachtige Ribera del Duero voort vol zoet zwart fruit, mokka en cacao.
Mooie Tempranillo uit Ribera del Duero van een uitmuntend oogstjaar. Gemaakt van 65 jaar oude wijnstokken. Krachtig van smaak vol bosfruit, cacao en ceder.
Uitzonderlijk mooie Ribera del Duero: fluweelzacht en fruitig met verleidelijke impressies van vanille en karamel. Gemaakt van 80 jaar stokken op 840 m hoogte waar de wijn zijn rijkdom aan dankt. 19 punten!
2015 was één van de beste oogstjaren ooit voor Ribera del Duero. Met deze fantastische Reserva als resultaat. Complex, vol, genuanceerd en lang en nu na ruim 5 jaar prachtig op dronk. 18,5/20 punten!
Een unieke feestcuvée voor het 50-jarig jubileum van Olarra en ons 45-jarig bestaan: met zijn boterzachte smaak vol romig fruit, vanille en mokka uitgegroeid tot iets heel bijzonders. 18,5/20 punten!
Een pareltje uit de handen van één de beste wijnhuizen van Rioja: boterzachte en krachtige Rioja Gran Reserva uit 2010 vol zacht fruit, vanille en mokka. Oogstte veel lof met 2x goud en 19 Wijnbeurs punten.
Uitgeroepen tot ‘Best Rioja Gran Reserva’ door de IWC en dat is niet meer dan terecht door zijn krachtige en satijnzachte smaak vol donker fruit, mokka en ceder.
Ons proefpanel was dusdanig onder de indruk van deze krachtige en intens geconcentreerde Toro met satijnzachte tannines dat er 19/20 punten werden toegekend!
Uit de handen van Bodegas Balbás, één van de 100 beste wijnhuizen ter wereld: een volle en zachte Ribera del Duero vol sappig fruit, chocola en vanille. Uitstekende klassewijn!
Dit is zo'n rijk gespierde wijn die perfect samengaat met een stuk gegrild vlees. Stevig en geconcentreerd vol bramen, kersen en mokka. Ook James Suckling was enthousiast en gaf 91/100 punten.
Verfijnde Rioja Crianza op Reserva niveau met diepgang. 18 maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten. In de smaak veel sappig kersenfruit met vanille, leer espresso en tabak.
Rioja Alta is hét gebied voor de allerbeste Rioja's. En dat proeft u in deze Gran Reserva uit het legendarische jaar 2010: complex en krachtig van smaak vol chocola, mokka en truffel. Een belevenis!
Deze Ribera del Duero is gemaakt van 30 jaar oude Tempranillo stokken van wijngaarden die zich op 800-900 meter boven zeeniveau bevinden. Dit geeft deze weelderige, gelaagde wijn zijn bijzondere fraîcheur.
De Tempranillo druif is het Spaanse antwoord op de Franse Cabernet Sauvignon en vormt daarmee de basis voor een groot deel van de mooiste Rioja’s uit dit Zuid-Europese land. Tempranillo rijpt snel en daarom groeit de druif het best in hoger gelegen wijngaarden. Het grote verschil tussen de dag- en nachttemperaturen zorgt ervoor dat de druiven zich beter kunnen ontwikkelen en gelijkmatiger kunnen rijpen. De druif heeft het moeilijk wanneer het te heet en droog is, dus doet hij het beter in een iets koeler klimaat of in wat hoger gelegen gebieden. De beste wijnen worden geproduceerd in Rioja en dan vooral in Rioja Alta, waar de Tempranillo-druivenstokken groeien op droge, rotsachtige grond. De Spaanse rode wijnen die daar vandaan komen staan bekend om hun finesse, structuur en bewaarkwaliteit. Maar naast zijn aanwezigheid in Spanje, is Tempranillo ook te vinden in Australië, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Portugal en Californië in de Verenigde Staten. In Portugal staat de druif beter bekend als Aragonez of Tinta Roriz.
Karakteristieken van Tempranillo
Tempranillo druiven hebben een dikke schil waar rode wijnen van worden gemaakt met een vrij donkere, rode kleur. Herkenbare aroma's zijn dat van rood fruit, zoals aardbei, tabak, leer, pruimen een mooie dosis kruidigheid. Jonge Tempranillo’s zijn soepel en fruitig. Na enige houtrijping krijgen de wijnen meer diepgang en tonen van vanille, kokos, leer en kruiden. Het kokos aroma komt vaak voor in wijnen die houtrijping hebben ondergaan in Amerikaans eikenhout. De druif kent in Spanje ook een aantal andere namen, zoals Cencibel, Tinto Fino, Tinta de Toro, Tinta del País en Ull de llebre.
Wat eet je bij Tempranillo?
Tempranillo wijn is erg lekker bij gegrild rood vlees, een sappig stukje lam of rund, tapas of Spaanse stoofschotels.