Een indrukwekkend mooie en zijdezachte Toscaan vol impressies van kersen, chocolade en mokka. Met recht meerdere hoge punten op zijn naam: 97 punten van Maroni en 18+/20 van ons proefpanel.
In goede jaren maakt La Bestia van zijn beste druiven een speciale cuvée die door zijn extra lange rijping uitgroeide tot de beste Governo van het huis met bes, chocola, kers, kruiden en een vleugje mokka. Met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ La Bestia. Adembenemend mooi. 98 punten!
De Sangiovese druif is de koningsdruif van Italië en komt uitstekend tot zijn recht in deze Riserva: rijk gekruid van smaak met romig rijp fruit en donkere chocolade. Heerlijk bij brokkelkaas.
Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97/99 punten!
Rijk aan zoet fruit en mokkaweelde, zelfs lekkerder dan menig Amarone… Het gaat om de sensationeel rijke La Bestia. Een 'beest' van een wijn met 98/99 punten.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Maak kennis met dé nieuwe top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 98/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Al vanaf de eerste slok waren we verkocht: de soepele en zachte smaak vol sappige kersen, frambozen en pruimen is wat deze Sangiovese zo lekker maakt. Uiteraard perfect bij de Italiaanse keuken.
In de kelder van een Italiaans tophuis wordt jaarlijks één cuvée gemaakt van de 'plukjes' van de mooiste Rosso's die Manieri bottelt: sappig en romig vol kersen en kruiden.
Hier wordt de liefhebber van wijnland Italië blij van: een rijk gefruite en soepele Toscaan in een verleidelijk romige stijl vol rood fruit, bosvruchten en Italiaanse specerijen.
Een majestueus rijk fruitkanon met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ Bufalo Nero. Lekkerder dan menig Amarone en bekroond met 98/99 punten!
Deze gerenommeerde Super Tuscan met ‘Grand Cru’ weelde maakt zijn reputatie waar met 98 punten. Ervaar de bessenexplosie en de complexe en zachte smaak vol vanille, chocola en mokka.
Majestueus: een krachtige en stevige Brunello di Montalcino vol rood fruit, fluweelzachte tannines, eindeloos veel laagjes en een minutenlange finale. 19,5/20 punten!
Met zijn krachtige en rijk genuanceerde smaak vol kersen, truffel en vanille heeft deze Brunello di Montalcino meerdere onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder 94 punten van James Suckling.
De hoge punten zeggen genoeg: een wijn van niveau! Een weelderige en verleidelijke Brunello di Montalcino vol zoet fruit, cacao, vanille en zijdezachte tannines.
Tijdens de blinde proeverij stak deze wijn met 18,5/20 punten er met kop en schouders bovenuit: complex en romig van smaak met laagjes zoet fruit en de belofte van truffel.
Met 17/20 Wijnbeurs punten biedt deze Chianti een verleidelijk en koopwaardig zacht glas rode wijn vol body, friszoet fruit, een vleugje vanille en cacao.
Een charmante Italiaanse allrounder! Met zijn sappige en soepele karakter vol sappige kersen en bosfruit zorgt hij zowel bij het eten als bij de borrel voor veel plezier.
Deze Brunello di Montalcino uit topjaar 2015 biedt met 18,5/20 punten een zwoelrijpe wijn met verleidelijke impressies van chocola, kersen, truffel en kruiden.
Sangiovese is een Italiaanse blauwe druif die vooral in Chianti bijzonder goed vertegenwoordigd is. Sangiovese-wijnen zijn soepel, geurig en fruitig en veelal van hoge kwaliteit. De jonge wijnen hebben veel fruit, een hoge zuurgraad en redelijk wat tannines. Als de wijnmaker besluit om de wijn op hout te laten rijpen, geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse en rokerigheid.
Sangiovese is zeer geschikt voor blendwijnen. Vooral door de combinatie met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo worden bijzonder goede wijnen geproduceerd.
De druif is erg gevoelig voor klimatologische omstandigheden en terroir. Chianti-wijnen afkomstig van de zachte kleiachtige zandgronden van Colli Aretini zijn bijzonder zacht, Chianti’s uit Ruffina van klei- en kalkachtige bodem zijn daarentegen een stuk steviger. Rondom Colli Senesi worden nóg krachtigere en robuustere wijnen gemaakt.
Wat eet je bij Sangiovese?
Sangiovese is natuurlijk dé wijn bij diverse Italiaanse gerechten met tomatensaus, zoals pasta bolognese of lasagne. De wijn is ook erg lekker bij gegrild of gebraden vlees.