Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Nero d'Avola

Filter 2 resultaten

2 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • Solo Arte Appassimento
    • Solo Arte Appassimento
    Solo Arte Appassimento
    2021 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    90% 100 0
    (4)

    De inhoud is wat telt en níet het etiket, dat blijkt wel bij deze Appassimento: satijnzacht en levendig met het frisse, mineralige van het Siciliaanse vulkaan-terroir. 96/99 punten!

    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Merlot, Syrah, Nero d'Avola
    10,99
    • (Organic) La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento
    • (Organic) La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento
    • (Organic) La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento
    La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento (Organic)
    2021 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    56% 100 0
    (5)

    Bekroond met goud en 98/99 Maroni punten. Deze Appassimento koning uit Sicilië heeft zwoel fruit en is levendig door zijn crispy mineralen. Met een mooie afdronk.

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Syrah, Nero d'Avola
    12,99

2 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Nero d’Avola wijn

Nero d’Avola, de bekendste rode wijn van Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen op dit eiland met het warme klimaat verbouwd waar hij zeer fruitige en zachte rode wijnen voortbrengt. Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d’Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen, en subtiele peperachtige tonen. Rijpen de rode wijnen op hout ontwikkelen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.

De druif is vernoemd naar Avola, een klein plaatsje in het oosten van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans ‘zwart’. Tot in de 20e eeuw werd de druif voornamelijk in blends gebruikt om de wijn een diepere kleur te geven. Tegenwoordig worden er juist ook veel 100% Nero d’Avola wijnen gemaakt en die dus op zichzelf ook geweldig smaken.

Wat eet je bij Nero d’Avola?

Wat is een goede wijn & spijs combinatie met Nero d’Avola? Het antwoord hierop is vlees! Denk aan lekker geroosterd vlees of aan een stoofpotje, gevogelte of een goedgevulde pasta. Bacon doet het ook erg goed bij deze rode Italiaanse wijn.

filters
Naar boven