Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Nero d'Avola

Filter 2 resultaten

2 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Torrelli Nero d'Avola
    2020 | Italië | Sicilië

    De Nero d'Avola druif is de trots van Sicilië en dat proeft u in deze rode wijn: soepel, breed en zacht van smaak vol kersen, bosbessen en Italiaanse specerijen. Perfect bij de Italiaanse keuken.

    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Nero d'Avola
    Normale prijs 8,29 Speciale prijs 6,29
    Je bespaart
    • CorteMaggio Collection Kist
    CorteMaggio Collection
    2019 | Italië
    Waardering:
    96% 100 0
    (11)

    De bekende familie Tinazzi invensteerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Corvina Veronese, Nero d'Avola, Primitivo
    92,99

2 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Nero d’Avola wijn

Nero d’Avola, de bekendste rode wijn van Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen op dit eiland met het warme klimaat verbouwd waar hij zeer fruitige en zachte rode wijnen voortbrengt. Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d’Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen, en subtiele peperachtige tonen. Rijpen de rode wijnen op hout ontwikkelen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.

De druif is vernoemd naar Avola, een klein plaatsje in het oosten van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans ‘zwart’. Tot in de 20e eeuw werd de druif voornamelijk in blends gebruikt om de wijn een diepere kleur te geven. Tegenwoordig worden er juist ook veel 100% Nero d’Avola wijnen gemaakt en die dus op zichzelf ook geweldig smaken.

Wat eet je bij Nero d’Avola?

Wat is een goede wijn & spijs combinatie met Nero d’Avola? Het antwoord hierop is vlees! Denk aan lekker geroosterd vlees of aan een stoofpotje, gevogelte of een goedgevulde pasta. Bacon doet het ook erg goed bij deze rode Italiaanse wijn.

filters
Naar boven