Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak vol zoete chocolade en een vleug vanille.
Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Zo lusten we nog wel een glas...
Deze prachtige cuvée is romig, fruitig, rijk en gelaagd van smaak vol donker fruit en een vleugje mokka en chocolade. Heerlijk bij een rijk gevulde lasagne of gegrild vlees.
In de kelder van een Italiaans tophuis wordt jaarlijks één cuvée gemaakt van de 'plukjes' van de mooiste Rosso's die Manieri bottelt: sappig en romig vol kersen en kruiden.
Een stevige maar ook fluweelzachte Appassimento met de rijkdom van Amarone en impressies van donkere kersen, cassis, rozijn, vijg, karamel en vanille. 98/99 punten!
Negroamaro is één van de bekendste inheemse druivenrassen van Puglia en wordt in het bijzonder in Salento verbouwd. ‘Amaro’ is het Italiaanse woord voor bitter en ‘Negro’ de vertaling van zwart. De exacte verklaring voor deze benaming is er niet, maar hoogstwaarschijnlijk wordt er verwezen naar de kleur van de rode Italiaanse wijn en naar de afdronk. Zo heeft de wijn meestal een zeer diepe donkere kleur, bijna een zwarte kleur zelfs, met een aangenaam bittertje in de afdronk. Negroamaro is over het algemeen krachtig van smaak, maar kan ook zacht kruidig en zwoel zijn, met aroma's van rood fruit en zwart fruit. De druif wordt ook gebruikt in verschillende blends. Vaak in combinatie met druivenrassen als Malvasia Nera, Primitivo en Montepulciano.
De kracht van Negroamaro
Het warme klimaat in het zuiden van Italië is perfect om de Negroamaro druif volledig te laten rijpen. Het is dan ook een seer typisch zuid Italiaans druivenras. Ondanks dat is dit een druif die daarbij zijn zuren niet verliest, te danken aan de koele nachten in Puglia. Negroamaro wordt vaak als cépagewijn gedronken, maar er zijn ook blends met de Primitivo, een andere bekende blauwe druif uit Puglia. Negroamaro kan goed tegen droogte en is goed bestand tegen ziektes. Ideaal dus voor een wijnboer om zijn wijngaard te hebben. Al helemaal in het warme Puglia. Rood en zwart fruit in het aroma voeren de boventoon, vaak hand in hand met rijke aroma's als vanille, ceder en cacao. Er zijn een aantal DOC's waar Negroamaro de hoofdrol speelt: Brindisi, Copertino, Squinzano en Salice-Salentino.
Wat eet je bij Negroamaro?
Deze fruitige rode Italiaanse wijn past natuurlijk perfect bij pastagerechten of pizza. Maar ook gegrild rood vlees of gevulde aubergine is een hele goede wijn & spijs combinatie.