Een feestje in het glas: de loepzuivere, sprankelende en vegan Cava met citrusfruit, een lichte ziltigheid en een vleugje brioche. De wijnpers was enthousiast: goud én 90 punten. Heerlijk als aperitief.
De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.
Cava, de trots van Penedès. Na het proeven van deze smaakrijke bubbel weet u waarom: lekker fris en vol impressies van limoen en pompelmoes. Bekroond met zilver!
De Spaanse Macabeo druif staat in de wijnregio Rioja ook wel bekend als Viura. Een belangrijke druif voor het maken van witte wijn en mousserende wijn. Macabeo is vooral terug te vinden in het noorden in Rioja, Navarra en Catalunya waar hij frisse Spaanse witte wijnen oplevert. In het zuiden staat deze ook aangeplant voor het maken van de sprankelende Cava. Hiervoor wordt hij vaak geblend met Xarel-lo en Parellada.
Hoewel Spanje zijn thuishaven is, staat Macabeo ook in het zuiden van Frankrijk aangeplant, namelijk in Roussillon, Languedoc en in het zuiden van de Rhône. Wijnen gemaakt van Macabeo zijn vaak bloemig qua geur en droog, fruitig en fris van smaak.