Al meer dan 30 jaar onze Zuid-Franse sappig gekruide wijn in de stijl van Châteauneuf-du-Pape. Met het fruit van Syrah, de rondeur van Grenache en de kracht van Mourvèdre.
Een pracht rosé: elegant en fris van smaak vol impressies van frambozen, bosaardbeitjes en frisse mineralen dankzij het grote succes van Grenache deze oogst.
Deze Rhône wijn is bekroond met goud en heeft 90/100 punten. Sappig, vol en levendig van smaak met zwart bosfruit. Met body, lengte en een verleidelijk zacht karakter.
REX draagt zijn naam, de 'Koning van het Zuiden', met recht. Gemaakt in een mineraalrijke Provence stijl: frisdroog, loepzuiver en sappig vol aardbei en framboos.
Simpelweg heel lekker: een 100% Grenache rosé met een sappige en verfrissende smaak in de stijl van Provence rosé vol framboos, bosaardbei en zoete besjes.
Puur genieten: een verkwikkend frisse Zuid-Franse rosé wijn in Provence stijl met body en vol sappig bosfruit, een partje nectarine en Provençaalse kruiden.
Dit is het helemaal: een met goude bekroonde Minervois van oude stokken. Boterzacht vol fruit en Provençaalse kruiden en met de body en rijkdom van Châteauneuf.
Dit rode wijn pakket, bestaande uit de Zuid-Franse sappig gekruide wijn van La Coupole, is gemaakt in de Châteauneuf-du-Pape stijl. Inclusief mooie Magnum!
Een belevenis om te proeven: een gigant met de kruidige rijkdom van een Châteauneuf en de gelaagde weelde en finesse van een grote Brunello. 19/20 punten!
Dit is waar Châteauneuf liefhebbers op uit zijn: een wijn vol kracht, een zachte textuur, en zwoel fruit en een kruidige afdronk. Alles met de juiste balans. 18/20 punten!
Een weelderige, complexe bewaar Châteauneuf met o.a. 94/100 punten van Rhône-specialist Jeff Leve. Een kolossale grootheid, afkomstig van een 90 jaar oud perceel.
Dankzij zijn soepele en sappig gekruide karakter is dit de ideale wijn voor bij de borrelplank. Lirac is een buurgemeente van Châteauneuf en houdt zich met 18/20 punten uitstekend staande.
Bij uitstek geschikt als dinerwijn voor bij een stuk gebraden vlees: complex, krachtig en zacht van smaak vol fruit, zwarte peper en toast. Gemaakt in de stijl van Châteauneuf.
Grenache of Garnacha, wat is het verschil? Het antwoord is dat het precies dezelfde druif is, maar twee namen heeft: Grenache in Frankrijk en Garnacha in Spanje. De van oorsprong Spaanse druif werd al sinds de 14e eeuw in Frankrijk verbouwd. Grenache is nu dé druif van de Rhône waar hij de beste resultaten geeft op kiezelachtige droge hellingen in een warm klimaat. Ook in de Provence en Languedoc-Roussillon kom je deze druif vaak tegen.
100% Grenache wijnen zijn bijna niet te vinden. De druif wordt heel vaak samen met Syrah en Mourvèdre geblend voor rode Rhône wijnen, zoals Châteauneuf-du-Pape. Hier zorgt hij voor alcohol, rood fruit en voor het afzwakken van de tannines. Overigens wordt de druif ook veelvuldig gebruikt voor het maken van fantastische rosé wijnen uit bijvoorbeeld de Provence.